Chrome'un Android sürümüne yeni bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

Chrome'un Android sürümüne yeni bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-09 23:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google Chrome Android mobil uygulaması uzun zamandır beklenen özelliğine nihayet kavuşuyor. Kullanım testleri başlayan yeni özellik yakın zaman içerisinde gelebilir. Google Chrome Android kullanıcıları için yeni bir özellik test ediyor. Chrome üzerinde Gizli Mod açıkken, ekran görüntüsünün alınması engelleniyordu. Mobil cihazlarda gizlilik protokollerinden dolayı bu uygulamaya geçmek zorunda kalan Google, özellikle gizli modda iken kullanıcıların ekran görüntüsü almasını engellemişti. 

Google Chrome Android uygulaması gizli mod açıkken ekran görüntüsü alma

Google'ın en çok tercih edilen gizli mod özelliği sayesinde giriş yaptığınız ya da tıkladığınız sitelerde yaptığınız faaliyetleriniz izlenemiyor. Böyle geçmiş arama verilerinizi de silmeniz gerekmiyor. Çünkü gizli moddan çıkış yaptığınız zaman verileriniz siliniyor.

Rekabet Kurumu Google ile ilgili kararını 19 Kasım'da açıklayacakRekabet Kurumu Google ile ilgili kararını 19 Kasım'da açıklayacak

Sevilen ve tercih edilen bu özellik kullanımdayken ekran görüntüsü almak şimdiye kadar imkansızdı. Bu düzeni değiştirmek için çalışmalara başlayan yazılım geliştiricileri, gizli moddayken ekran görüntüsünün alınmasına izin verecek bir özellikle ilgili çalışıyor. Şu an için bahsi geçen bu özelliğin ne zaman kullanıcılar ile buluşacağı, güncellemenin ne zaman geleceği bilinmiyor. 

Kısaca hatırlamak gerekirse yakın bir zaman önce Google Chrome ve YouTube, QUIC özelliği ile hızlanacağı haberleri yapılmıştı. Google Chrome, uzun zaman TCP protokolünü kullanıyor olsa da konu sitelerin yüklenme hızları olduğu zaman tarayıcıdan, tercih edilen protokole kadar birçok kirter kullanıcı deneyimine etki edebiliyor. Son 30 yıl içerisinde değişime uğramayan tek şey ise, TCP (iletim kontrol protokolü) özelliği. QUIC özelliği ise TCP yerine UDP (kullanıcı datagram protokolü) kullanıyor.



PAYLAŞ