Chrome'dan Sürpriz Özellik - Haberler - indir.com

Chrome'dan Sürpriz Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-22 13:41:46
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Chrome'a Sürpriz Bir Özellik Geliyor: Bluetooth Desteği

Teknoloji denilince akla ilk gelen isim olan Google kurulduğu ilk andan itibaren dünya üzerinde hizmet anlayışıyla kapasitesini genişletmeye çalışan kurum olarak gündemde yer edinmeye çalıştı. Firma yaptığı yeniliklerle her zaman içeriğini güncel tutmaya çalıştı ve günceli takip ederek kullanıcının ihtiyaçlarına yönelik adımlar attı. Bu da her zaman Google 'u diğer arama motorlarından ayrıcalıklı kılmayı başardı. Sizlerde Google Chrome'da meydana gelen en son yeniliği merak ediyorsanız, yazımızda aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

Google Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

Google her geçen gün kendini yenileyebilmek için güncellemelere sık yer vermektedir. Google tarayıcısı olan Chrome'da bu güncellemelerden zaman zaman nasibini alan uygulamalar arasında bulunur. Önümüzdeki günlerde Google Chrome üzerinde yapılacak olan güncelleme ile yeni bir özellik daha kullanıcılarla buluşturulacaktır. Bu güncelleme ile Bluetooth cihazları Google Chrome tarafından desteklenebilecektir. Google kullanıcılarının herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan Bluetooth destekli cihazlardan güncellemeyi kullanabilecekleri uygulama ile yaşam koşulları kolaylaşacağa benziyor. Bluetooth cihazları tarafından kullanılabilecek olan uygulama heyecan verici özelliklere de sahiptir. Henüz geliştirilme aşamasında olan uygulama tamamen bittiğinde Chrome Bluetooth cihazlarıyla çevrimdışıyken bile iletişim kurmasına izin verecektir. Yani iletişime geçmek için çevrimiçi olmanız gerekmiyor. Güncellemenin getirdiği bir özellik daha var ki bu sayede artık web sayfası açmanıza gerek kalmayacaktır. Cihazınızı kontrol etmek için herhangi bir web sayfası açmadan da işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Güncellemenin Avantajları Bunlarla Sınırlı Değil

Google Chrome güncellemesiyle birlikte gündeme gelen yeni özellik sayesinde Bluetooth desteğinin getireceği avantajlar bunlarla sınırlı kalmıyor. Bluetooth desteği ile donanım üreticilerini birden fazla cihazda çalıştırabiliyorsunuz. Yani sadece Android ya da IOS uygulaması dışında birden fazla çalışabilen web uygulamaları da oluşturabilme imkânına sahip oluyorsunuz.  Android ve IOS veri tabanlı cihazlar dışında Windows Phone ve Blackberry gibi cihazların da Bluetooth desteği alacağı bilinmektedir.

Bluetoth Desteğini İçeren Sürümleri

Google Chrome'un Bluetooth desteğine sahip olan sürümleri sadece Android 6.0 Marshmallow ve ChromeOS'da bulunmaktadır. Bunlar dışındaki işletim sistemleri olan Linux, Windows vs. ilerleyen günlerde gelecektir.






İlgili uygulamalar

PAYLAŞ