İnternet kullanan her kullanıcı mutlaka internet üzerinden bir şeyler indirirler. Gerek ihtiyaçtan gerek de keyifli zamanlar geçirmek için alternatif şeyler indiririz. Ancak indirme sırasında yaşanabilecek yavaşlıklar kullanıcıların strese girmesine neden olabiliyor. Bu durum bazı kullanıcılarda işkence haline geliyor. İnternetten indirme hızının yavaş olması indirme sırasındaki donmalar kullanıcıların sık sık yaşadıkları problemler arasında. Kullanıcılar Chrome uygulamasında da bu problemle karşılaşmakta. Peki Google Chrome’ da dosya indirme hızı nasıl ayarlanır’

Chrome üzerinde internet hızını ayarlama

İnternet tarayıcıları dosyaları indirebilmek ve yararlı olmayan içeriklerin taranması için bünyesinde temel bir indirme yöneticisi bulunuyor. Ancak İnternet Dowland Manager uygulamalarıyla karşılaştığımızda internet tarayıcılarındaki indirme yöneticilerin ne kadar basit olduğunu görebiliyoruz. Özellikle Chrome’da başarısız indirmeler tekrar başlatılamıyor. Ancak birkaç basit ayar sayesinde indirme hızımızda değişiklik yapabilmemiz mümkün.Bunu yapmak oldukça basit öncelikle Chrome’da yeni bir sekme açıyoruz F12 tuşuna basıyoruz. Önümüze Geliştirici Araçları çıkacaktır. Ardından sekmelerden Netwok’ ü seçiyoruz. İkinci satırda sağ kısımda yer alan online seçeneğinin yanında bulunan kısma tıkladıktan sonra oradan add seçeneğinin yanında bulunan kısma tıkladıktan sonra oradan add seçeneğini seçin. Açılan ekran kısmında add custom profile seçildikten sonra bilgiler doldurulur. Dowland kısmına kullanıcılar diledikleri indirme hızını yazabilirler.İndirme hızı oluşturduğunuz profilinizle sınırlı olacaktır.

İndirme işlemleriniz sonlandığı zaman ağ sınırlama profilini iki farklı yöntemle devre dışı bırakabilirsiniz. Birincisi sekmeyi kapatmaktır.Çünkü yaptığınız değişiklikler sadece mevcut sekmede geçerli. İkinci seçenek ise Network sekmesindeki menüde online seçeneğini tıklamak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir