Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır? - Haberler - indir.com

Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-25 16:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Chromebook son dönemlerde çok daha popüler hale gelirken, bazı oyun ve uygulamalarda özel ayarlamaların yapılması gerekebilmektedir. Bu tür durumlarda ileri bir teknik kullanılması gerekirken Chromebook’ta Roblox oynamak isteyenler için Chromebook’ta gerekli destek elde edilebilir.

Roblox Nedir?

Roblox, oyuncuların diğer oyuncuların oynayabileceği oyunlar oluşturmasına izin veren özel bir platformdur. Bu bakımdan farklı oyunları denemek ve farklı oyunlar geliştirmek için Roblox oyununu Chromebook’ta da oynayabilirsiniz.

Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?

Bazı Chromebook modelleri, Google Play Store ile uyumlu çalışamaz. Bu nedenle de Chromebook’ta Roblox oynamak için Google Play Store’den destek alınamayabilir. Eğer cihazınız Google Play Store destekliyorsa, Google Play Store’a giriş yaparak Roblox oyununu hemen indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

ARC ile Roblox Kurulumu

Google Play Store desteği olmayan cihazlarda, Roblox oynamak için farklı teknikler kullanılmalıdır. Bunun için en yaygın yol ise ARC Welder’dir. Roblox'u Chromebook'unuza yüklemek için APK kurulumu yapılmalıdır. Bu yöntem için ilk olarak ARC Welder indirilmeli ve sisteme kurulmalıdır. Ardından ARC Welder'ı açın ve indirdiğiniz Roblox APK dosyalarını uygulama üzerinden seçin. Aç düğmesine tıklamanız ile birlikte Roblox APK’sı sistem tarafından çözümlenecek ve oyun açılacaktır.

Google Play Store ve ARC Welder olmak üzere Chromebook’ta Roblox oynamak isteyenlere 2 farklı seçenek sunulmaktadır. Roblox’ta olduğu gibi Chromebook’ta erişilmek istenen oyun ve uygulamalarda aynı adımlar atılabilir. Böylece Google Play Store desteği alınamayan durumlarda, kullanıcıların kolay bir şekilde yeni uygulama ve oyun yüklemesi mümkün olmaktadır.

Chromebook'ta Roblox optimizasyonu nasıl yapılır?

Oyun geliştiricileri tarafından oyunların hazırlık aşamasında Chromebook'lar ana odak noktası değildir. Bu nedenle de Roblox oynanması sırasında performansla ilgili farklı sorunlar yaşanabilir. Bunun için birkaç optimizasyon yapılabilir. Chromebook’ta Roblox optimizasyonu için yapılabilecek bazı işlemler şöyledir;

  • Roblox oynarken arka planda yer alan Chrome tarayıcı gibi yüksek güç gerektiren uygulamaları kapatın.
  • Roblox oyununu açtıktan sonra ESC tuşuna basın. Ardından Ayarlar > Grafikler'e gidin ve otomatik ayarlamayı devre dışı bırakın. Ardından mümkün olan en düşük grafik ayarlarını seçin.
  • Oyunlarda performansı artıran hiper iş parçacığı da Roblox için ciddi bir performans artışı sunar. Bunun için Google Chrome’da adres çubuğuna chrome://flags#scheduler-configuration yazın ve CPU'larda Hyper-Threading özelliğini etkinleştirin. Sistemi yeniden başlatın.

Yukarıda yer alan yöntem ve çözümler, Roblox'un Chromebook'ta sorunsuz bir şekilde oynanmasını sağlayacaktır. Ancak tüm çözümlere rağmen Roblox’u oynamada sorunlar yaşıyorsanız farklı Chromebook ya da bilgisayar modelleri tercih edilmelidir.





PAYLAŞ