Chromebook'ta Farklı Tarayıcılar Nasıl Yüklenir? - Haberler - indir.com

Chromebook'ta Farklı Tarayıcılar Nasıl Yüklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-14 18:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Chromebook, Google tarafından geliştirilen özel bir işletim sistemine dayandığından, varsayılan olarak Google tarayıcısı ile birlikte gelmektedir. Ancak kullanıcılar için tek seçenek Google olmadığı gibi Chromebook modellerinde tarayıcı değişikliği yapmak ve farklı tarayıcıları kullanabilmek mümkündür. Google’ı kullanmak istemiyorsanız ve farklı bir favori tarayıcınız varsa aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. 

ChromeBook’ta neden farklı tarayıcı ihtiyacı duyulur?

Farklı projeler ve işlemler için favori tarayıcı uygulaması Google olsa dahi farklı tarayıcıların kullanılması gerekebilmektedir. Bu tür durumlarda kişiler Chrome OS işletim sisteminin kullanıldığı Chromebook’larda farklı tarayıcı ihtiyacı yaşayabilmektedir. Kullanıcılar ise mevcut sistem üzerinde yeterli destek bulunmadığından dolayı zaman zaman farklı tarayıcı ve uygulama yüklemelerinde zorluklarla karşılaşabilmektedir. Eğer siz de chromebook kullanıyorsanız ve sistemde uygulama yükleme konusunda sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki renkleri takip edebilir ve başta yeni tarayıcı olmak üzere uygulamaları nasıl eklendiğini öğrenebilirsiniz. 

Opera Chromebook için optimize edildiOpera Chromebook için optimize edildi

Chromebook'ta Yeni tarayıcı nasıl yüklenir?

Chromebook apd kod sistemi üzerinden farklı tarayıcıların kurulmasına desteklemektedir. Bu bakımdan Apt paket yöneticisi üzerinden yapılacak işlemler sayesinde kolay bir şekilde tarayıcı kullanabilmektedir. Bir tarayıcı yüklemek için apt komutunun kullanılması gerekmektedir.

sudo apt install browser

Kod yapısında tarayıcı olarak yer alan “browser” kısmına, yüklenmek istenen tarayıcı yazılmalıdır. Yükleme yaptıktan sonra yüklenen yeni tarayıcılar, Chrome ile aynı şekilde başlangıç bölümünde yer almaya başlayacaktır. Böylece ek bir işlem yapılmasına gerek kalmaz.

Chrome OS'de Chromium nasıl kurulur?

Chromebook için en çok tercih edilen ikinci tarayıcı Chromium olmaktadır. Açık Kaynak kodlu bir sürüm olarak dikkat çeken Chromium, özellikle geliştiriciler için tercih edilebilecek en iyi tarayıcı seçeneklerinden birisidir. Bu bakımdan kolaylık elde etmek adına Chromebook modellerinde ilk olarak Chromium alternatifini deneyebilirsiniz. Mevcut tarayıcıyı yüklemek için kullanmanız gereken kod ise şöyledir 

sudo apt install chromium

Chrome OS'de Firefox nasıl kurulur?

Eğer tarayıcınızda Firefox yüklemek istiyorsanız bu konuda da destek alabilirsiniz. Firefox için tercih edilecek kurulum kodu ise aşağıdaki gibidir 

sudo apt install firefox-esr

Görüldüğü özele Chromebook modellerinde yeni bir tarayıcı kurmak için tek bir komut satırı yeterli olmaktadır. Aşağıdaki örnekleri de inceleyerek hangi tarayıcıyı kurmak istiyorsanız o kodu girerek ChromeBook modellerinizde yeni tarayıcıyı kullanabilirsiniz.

sudo apt install midori

sudo apt install brave-browser

sudo apt install lynx

Chromebook farklı işletim sistemleri ile uyumlu bir şekilde çalışacaktır. Bu bakımdan herhangi bir kısıtlama sorunu olmadan mevcut tarayıcıları sisteminize kurabilirsiniz.



PAYLAŞ