Chromebook Sıfırlama Yöntemleri - Haberler - indir.com

Chromebook Sıfırlama Yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-04 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dizüstü bilgisayarların arasında kısa bir süre önce dahil olan Chromebook modelli ürünler zaman zaman sıfırlanmaya ihtiyaç duyacaktır. Bu gibi durumlarda yazımızın içeriğinde yer alan bilgilerden faydalanabilirsiniz. Chromebook adlı bilgisayarların kullanımı son derece kolay olup kullanıcılar için çeşitli fonksiyonel özelliklere sahiptir. Chromebook'ların en avantajlı özelliği ise pek fazla yer kaplamaması ve dağınıklığa sebep olmamasıdır. Bildiğimiz dizüstü bilgisayarların aksine Chromebook'ların tercih ediliyor olmasının en büyük nedenlerinden biri de bu olarak görülüyor. Chromebook cihazınızı ilk günkü gibi kullanmak istediğiniz taktirde bir takım işlemler yapmanız gerekebilir. Bu işlemleri de cihazınızın sıfırlayarak halledebilirsiniz. Bilgisayarınıza bir faydası olmayan gereksiz çerezler, sık kullanılan ögeler ve ayarlama işlemlerini ilk günkü hale getirerek bilgisayarınızı ömrünü uzatacak adımlar atabilirsiniz. Chromebook'u sıfırlamaya ihtiyacınız varsa bunu bir çok seçeneği değerlendirerek halledebilirsiniz. Yazımızın devamında Chromebook'u nasıl sıfırlayacağınızı ve sıfırlama işleminizi gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları bulabilirsiniz. Bu işlemlere geçmeden önce bilgisayarınızın buna gerçekten ihtiyacı olup olmadığını bilmekte fayda vardır. 

Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik

Chromebook Sıfırlama Nasıl Yapılır

Sahip olduğunuz Chromebook'u sıfırlama işlemine geçmeden önce silinmesini istemediğiniz her şeyi daha önceden yedeklemiş olmanız gerekiyor. Sıfırlama işlemini gerçekleştirdiğiniz anda, bilgisayarınızın ayarları, mevcut uygulamalarınız ve dosyalarınız da dahil olmak üzere sabit sürücülerinizin hepsi silinir. Bu sebeple sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce Chromebook'ta bulunan tüm kişisel verilerinizi yedeklemeniz gerekiyor. Sıfırlama yapmadan önce, bilgisayarınızın ayarlarını Google üzerinden tüm verilerinizi senkronize edin ve hatta önemli dosyalarınızı mutlaka Google Drive hesabınıza mutlaka yedekleyin. Silinmesini istemediğiniz verileriniz varsa bunları kesinlikle yedekleyerek kaybolmasının önüne geçeceksiniz. 

- Sıfırlama işlemlerine geçmek için Chromebook'unuzdan çıkış yapın. 

- Ctrl - Alt - Shift - R tuşlarına aynı anda basılı tutun.

- Buradan Yeniden Başlat seçeneğine dokunun.

- Bu işlemden sonra karşınıza bir iletişim kutusu açılacaktır. Açılan ekranda Sıfırla seçeneğine dokunun.

- Daha sonra Google Hesabınıza giriş yapın.

- Yeni bir Chromebook oluşturmak adına belirlenen adımları takip ederek ilerleyin.

- Sıfırlama işleminizi gerçekleştirdiğiniz anda sıfırlama işlemine sebep olan sorunların çözülüp çözülmediğinden emin olun. 

Chromebook’u Ayarlar üzerinden sıfırlama

Chromebook'u ayarlar üzerinden sıfırlamadan önce söz konusu ayarlarınızı, dosyalarınızı ya da uygulamalarını yani tüm verilerinizi Google hesabınız üzerinden senkronize ettiğinizden emin olun. Bununla beraber aynı zamanda önemli dosyalarınızı da Google Drive hesabınıza yedeklediğinizden emin olun. Bu işlemleri yapmak için aşağıdaki adımları izleyin;

- Karşınızda yer alan sağ alt köşedeki alana tıklayın.

- Ayarlara geçiş yapmak isterseniz Kilit seçeneğinin yanında yer alan dişli işaretine dokunmanız gerekiyor.

-Burada açılan pencerede sol üst kısımda yer alan menü seçeneğine dokunun.

- Gelişmiş seçeneğine dokunun.

- Bu kısımda ise Ayarlar'ı Sıfırla seçeneğine dokunun.

- Powerwash'a tıklayarak işlemlerinize devam edin.

- Buna tıkladığınız anda bir iletişim kutusu ile karşılaşacaksınız. Buradan Yeniden Başlat'a dokunun.

- Google hesabınıza girerek işlemlere devam edin.

- Yeni bir Chromebook oluşturmak için adımları takip edin.

- İşlemlerinizin sonunda Chromebook'u sıfırlamanıza sebep olan sorunları çözdüğünüzden emin olun. 


Asus Chromebook Flip C434, Sekizinci Nesil Intel İşlemci İle Birlikte GelecekAsus Chromebook Flip C434, Sekizinci Nesil Intel İşlemci İle Birlikte Gelecek
Acer’den okullara iki yeni chromebook modeli dahaAcer’den okullara iki yeni chromebook modeli daha

PAYLAŞ