Chromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilir - Haberler - indir.com

Chromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-13 19:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Chromebook modelleri için yeni bir sistem üzerinde çalışan Google’ın Windows 10 konusuna değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Chrome OS ile gelen Chromebook modelleri için Google yeni planlar üzerinde çalışıyor. Google Pixelbook gibi farklı modeller için yeni bir sistemi deneyen Google, Chrome OS sisteminin yanı sıra Windows 10 işletim sistemi için de destek vermeyi hedefliyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde yayınlanan geliştiriciler sürümündeki kodlarda Campfire özelliği ile birlikte pek çok farklı Chromebook modelinde bu yeni ikili sistem desteklenecek.

Samsung Chromebook 2 Duyuruldu!Samsung Chromebook 2 Duyuruldu!

Google, Şirketler için Yeni Chromebook'u Tanıttı!

Chromebook modellerinde Windows 10 nasıl kullanılacak?

Kodlar üzerinden inceleme yapan uzmanlar tüm Chromebook modelleri için bu durumun geçerli olamayacağını vurguluyor. Özellikle depolama konusunda kısıtlı bilgisayarlarda teknik anlamda Windows 10 kullanımının uygun olmadığı ifade edilirken, özellikle piyasaya yeni sunulacak cihazlar ile birlikte bu geçişin ilk adımı da atılabilir.

İki sistem arasında tek tuşla geçiş yapılmasını öngören yenilik sayesinde kişilerin tek bir komut sayesinde iki sistem arasında kolay bir şekilde geçiş yapması bekleniyor.

Chrome OS gibi bir sistem üzerinde çalışılması cihazların tercih edilmesinde bir engel olarak görülürken pek çok kullanıcı alışkanlıkları nedeniyle Windows 10’lu bir Chromebook almaya daha sıcak bakabilir. Bu durumun da Google lehine olacağı düşünüldüğünde Chromebook modellerinin mevcut değişiklik ile birlikte daha fazla satması da söz konusu. Şu anda resmi olarak herhangi bir bilgi olmasa da mevcut kodlar üzerinden bu durum net bir şekilde ortaya çıkarılmış durumda.

Samsung Chromebook 2 Duyuruldu!


İlgili uygulamalar
Google Chromebook Pixel, Cihazları Kablosuz Şarj Edecek!Google Chromebook Pixel, Cihazları Kablosuz Şarj Edecek!
Yeni Chromebook Serisinde Snapdragon 845 KullanılabilirYeni Chromebook Serisinde Snapdragon 845 Kullanılabilir
Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10

Chromebook Pixel Tanıtım Videosu


PAYLAŞ