Chromebook için Microsoft Office desteği kesiliyor - Haberler - indir.com

Chromebook için Microsoft Office desteği kesiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 15:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Chromebook kullanıcılarını Eylül ayında 'web deneyimlerine' 'geçmek zorunda kalacak.

18 Eylül'den itibaren Microsoft’un Chromebook'lar Hakkında yaptığı açıklamaya göre Chrome OS'de Office ve Outlook Android uygulamalarına yönelik desteği sona erdirecek ve bunun yerine Chromebook kullanıcılarını web uygulamalarına yönlendirmeye başlayacak.

Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?

31 Temmuz’da , Microsoft'un destek belgeleri Office, Outlook, OneNote ve OneDrive'ın Android sürümlerinin yüklenmesini önermişti, ancak şimdi bu uygulamaların Chrome OS kullanıcıları için desteklenmeyeceği açıklandı.

Chromebook'larının hakkında açıklama yapan Kevin TOFEL uygulamaların olması gerektiği gibi çalışmadığını belirtti. Outlook gibi belirli Office web uygulamalarının özel bir çevrimdışı modu olsa da, Tofel, çevrimdışıyken Microsoft'un Chrome OS için aşamalı web uygulamasını kullanarak mevcut belgeleri açamadıklarını bildiriyor. Chrome OS, Office dosyaları için yerel olarak bazı çevrimdışı düzenleme yetenekleri sunarken, internet bağlantısı kesildiğinde Android uygulamalarında olduğu gibi gerçek bir deneyim sunmuyor.

Office’in web sürümü yeterli olacak mı?

Microsoft, Chrome OS için Office web deneyiminin sunduğu çevrimdışı işlevler veya Eylül geçişinden önce iyileştirmeler yapıp yapmayacağıyla ilgili soruları yanıtlamadı.

Microsoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacak

Uygulamaları her zaman çevrimiçi kullananlar için Android'den web uygulamasına geçiş çok fazla bir fark yaratmayabilir. Office'in web sürümü, temel kelime işleme, elektronik tablo oluşturma ve sunum oluşturma için ihtiyaç duyacağınız birçok özelliği sunduğundan kullanıcıların ihtiyacını pek çok noktada karşılayabilir. Ancak bu durumda tek sıkıntı kullanıcıların uygulamaları kullanmak için internet bağlantısına ihtiyaç duyacak olmaları gibi görünüyor.

Microtost, web uygulamalının ChormeOS kullanıcılarının ek ve Premium özelliklere erişmesine izin verecek

Microsoft'un Chromebook'lar Hakkında başlıklı açıklaması, şirketin değişikliği neden yaptığına değinilmemiş. Ancak şirket yazılı açıklamasında Chrome OS kullanıcılarının "ek ve premium özelliklere" erişmesine izin vereceğini söylüyor. (Chrome OS kullanıcılarının seçtikleri takdirde Office web uygulamalarını zaten kullanabileceklerini belirtmekte fayda var.) Tofel, bu değişikliğin Android için Office'in telefon kullanıcıları için kaldırılacağı anlamına gelmediğini bildiriyor. 

Windows 11, Android uygulamalarını çalıştırma desteğine sahipken,  Chromebook kullanıcılarını Android uygulamalarını dizüstü bilgisayarlarında kullanmaktan uzaklaştıran bir ironi var . Bununla birlikte, Android uygulamalarının ChromeOS'deki işlevselliği uzun süredir eleştiriliyor ve Google bile kendi uygulamalarının bazılarını platformdaki PWA'larla değiştirmişti. Bu değişikliği kullanıcıların nasıl karşılyacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Chromebook'ta Windows 10 nasıl çalıştırılır?Chromebook'ta Windows 10 nasıl çalıştırılır?
Chromebook'ta Google Asistan Nasıl Kullanılır?Chromebook'ta Google Asistan Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ