Chrome yavaş yüklenen web sitelerde uyarı gösterecek - Haberler - indir.com

Chrome yavaş yüklenen web sitelerde uyarı gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-12 20:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından birisi olan Google Chrome, yeni özellikler kazanarak daha işlevsel bir hal almaya devam ediyor. Şimdi ise Google, bu tarayıcısına yeni geliştirmiş olduğu özellik sayesinde yavaş yüklenen web siteleri için bir uyarı gösterecek. Bu noktada kullanıcıları ve web tasarımcıları bilgilendirmiş olacak. Web siteler tasarlanırken, genel anlamda tasarımın yanı sıra bazı faktörler göz önünde bulundurulması gerekiyor. Sadece iyi ve işlevsel bir tasarım siteyi iyi bir site haline getirmiyor. Bu noktada sitenin hızlı bir şekilde yüklenmesi kullanıcı deneyimi bakımından önemli bir rol oynuyor. Öyle ki yavaş yüklenen internet sitelerinde kullanıcılar kolay bir şekilde siteyi terk edebiliyorlar.

Chrome Yavaş Açılan Siteleri Gösterecek

Chrome, sekmeleri başka bir tarayıcıya sürüklemeye izin verecekChrome, sekmeleri başka bir tarayıcıya sürüklemeye izin verecek

Google ise Chrome tarayıcısına dahil edeceği yeni özellik sayesinde kullanıcıları ve web tasarımcıları yavaş açılan siteler noktasında uyaracak. Site açılırken yavaş yükleniyor ise o anda ekranda yavaş yüklendiğine dair bir uyarı yer alacak. Bu sayede kullanıcıların bilgilendirilmesi yapılmış olacak. Bu yeni özellik sayesinde web sitelerin yavaş yüklenme sebebi de belirlenmiş olacak. Kullanıcının sahip olduğu kötü internet bağlantısı yavaşlığı da bu yavaşlama sebepleri arasında olabiliyor. Google ise yeni özelliğini geliştirerek sorunun kullanıcı da mı yoksa web sitesinde mi olduğunu gösterebilecek.

Hem mobil hem de masaüstü tarafında popüler bir şekilde tercih edilen Google Chrome, kullanıcı deneyimine yönelik geliştirilmeye devam ediliyor.


Tarayıcı savaşlarında Chrome ezici üstünlüğünü devam ettiriyorTarayıcı savaşlarında Chrome ezici üstünlüğünü devam ettiriyor
Chrome OS 78'e Opera tarayıcı özelliği yeni geldiChrome OS 78'e Opera tarayıcı özelliği yeni geldi

PAYLAŞ