Chrome video özelliği sevindirecek - Haberler - indir.com

Chrome video özelliği sevindirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 16:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en fazla kullanılan tarayıcılarından olan Google Chrome, video ve müzik oynatmak için sevilecek bir özellik kazandı. Şöyle ki bu özellik sayesinde kullanıcılar izlenen video ya da dinlenen müziğin sekmesine gitmeden içeriği rahatlıkla yönlendirebilecekler. Hatta video da sekmesine gitmeden farklı bir sekme üzerinde de görüntülenebilecek. YouTube Premium özelliği ile karşımıza çıkan bu özellik sayesinde, videoyu seyrederken aynı zamanda bir sekmede ya da uygulamada çalışmak mümkün olacak. 

Chrome video özelliğiyle heyecanlandırıyor

Daha önceki dönemlere göre günümüzde video izlenme oranları artarken Google'dan konuyla ilgili olarak bir güncelleme geldi, Daha önceden video seyretmek için videonun açık olduğu sekmede yer almanız gerekiyordu. Fakat bu gereklilik yeni özellik ile beraber ortadan kalkıyor. Chrome arayüzde yeni belirlen “Müzik, video ve diğer içeriklerinizi kontrol edin” seçeneğiyle birlikte farklı sekme açıkken de kontrol mümkün olacak. Üstelik söz konusu bu özellik sadece YouTube değil, diğer video servislerinde de kullanılabilir halde olacak. Chrome video özelliği kullanımı için de videoyu açtıktan sonra sağ üstte kullanıcının fotoğrafının yanındaki sekmeye tıklamanız gerekecek. Burada devam eden videoyu durdurmak, bir önceli ve sonraki videoya geçmek mümkün hale getirilecek. Ayrıca buradan video da kapatılabilecek.

Google merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladıGoogle merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladı

Bunun yanı sıra videoyu istenilen yere sürüklemek ve boyutunda değişiklikler yapmak da mümkün olacak. Bu özellik sayesinde herhangi bir videoyu izlerken farklı bir sekmede ya da uygulamada olmak mümkün hale getirilecek. Özellik güncel Chrome ile Windows, macOS ve Linux cihazlarda kullanılabilecek. Eğer özelliği kullanamıyorsanız Google Chrome’u güncellemeniz gerekiyor. Bu özellik sayesinde Chrome, RAM üzerinde daha az kaynak kullanımı sağlıyor. Dizüstü bilgisayarlarda da pil tasarrufu sağlanıyor. Ancak pil tasarrufunu etkileyecek başka etkenler olduğunu da belirtmekte yarar var. Söz konusu bu özellik ile beraber YouTube kullanımı çok daha kolay ve işlevsel hale getiriliyor. 


Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda
Google Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyorGoogle Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyor
Chrome tarayıcısının RAM sorunu çözülüyorChrome tarayıcısının RAM sorunu çözülüyor

PAYLAŞ