Chrome uzantıları artık veri kullanım bilgilerini sunacak - Haberler - indir.com

Chrome uzantıları artık veri kullanım bilgilerini sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Gelecek yıldan itibaren Chrome uzantıları kullanıcı verilerini nasıl sakladığını ve aynı zamanda bu verileri de nasıl kullandığını anlatan raporlar sunmak zorunda. Buna ek olarak da veriler alakasız yerlerde de kullanılmayacak. Bundan kısa bir süre önce Chrome uzantılarının farklı ödeme yöntemleri kullanmasını talep eden Google, şimdi de veri güvenliği konusunda önemli bir adım atacağı bilgisi sunuldu. Artık Chrome uzantılarının veri kullanımı belirli kurallar doğrultusunda olacak. 

Chrome uzantıları için belirli kurallar geliyor

Son dönemler içerisinde giderek kontrol altına alınmaya çalışılan kişisel bilgilerin güvenliğinin korunması konusu Chrome uzantılarında da kendini gösterdi. Ocak 2021 tarihinden bu yana Google belirli kuralları yürürlüğe koymak konusunda kolları sıvadı. Bu çalışmalara göre Chrome web mağazasında eklentilerini yayınlayan geliştiriciler, kişisel verileri hangi türlerde topladıklarını ve nasıl kullanmayı tercih ettiklerini açıklamak zorunda kalacak. Aynı zamanda bu kişisel verileri üçüncü tarafta da pazarlamak ya da ilişkisiz yöntemler için kullanmak da kesinlikle yasak olacak. 

Android’de, Chrome yeni ekran görüntüsü özelliği için çalışılıyorAndroid’de, Chrome yeni ekran görüntüsü özelliği için çalışılıyor

Geliştiriciler tarafından hazırlanan bu kullanım raporları mağazaya yüklenecek ve 18 Ocak 2021 tarihinden itibaren de bu raporlar eklenti sayfasında yer alacak. Yükleyen geliştiricilerin eklenti sayfasına ise Google bir uyarı notu ekleyecek ve ziyaretçiler de bu konu hakkında bilgi sahibi olmuş olacak. Chrome ile ilgili olan bu yeni kurallar daha şeffaf bir eklenti yöntemi sağlamayı hedefliyor ancak elbette yanlış raporlarla kullanıcıyı yanıltmaya çalışan kötü niyetli kişiler yine olacak gibi düşünülüyor. Bunun beraber ise rapor yayınlaması en azından toplanan verilerin karşılaştırılması açısında da son derece faydalı olacak gibi gözüküyor. 

 


Chrome kullanılırken telefon numarası nasıl gönderilir?Chrome kullanılırken telefon numarası nasıl gönderilir?
Chrome'un Android sürümüne yeni bir özellik geliyorChrome'un Android sürümüne yeni bir özellik geliyor
Yeni Chromebook modelleri geliyorYeni Chromebook modelleri geliyor

PAYLAŞ