Chrome Şifrelerini Dışa Aktarma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Chrome Şifrelerini Dışa Aktarma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-03 13:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler tarayıcısı olarak hayatımızda varlığını sürdüren Chrome'de bulunan şifrelerin her birini CSV şeklinde dışa aktararak bir alanda toplayabilirsiniz. Zaman zaman bu şifreler oldukça önemli bir ölçüde işlerinizi halledecekler. Günümüzde internet ortamında gezdiğiniz her yerde hesap açmak için gmail adresinizi kullanarak belirlediğiniz şifreler doğrultusunda kayıt işlemini gerçekleştireceksiniz. Fakat bir süre sonra çok fazla siteye üye olmuş olacak ve bu sayede de birçok şifreniz bulunacak. Yani her site için farklı şifreler ya da belirli şifreleri kullanıyorsanız bazen bunlar mutlaka karışıyor. Gün içerisinde birden fazla siteye giriş yapıyor ve her bir için de farklı farklı şifreler kullanıyorsanız bazen bu şifreler ister istemez karışıyor ve can sıkıcı bir hal alabiliyor. En önemli şifrelerinizi en basit seçenekler doğrultusunda oluştursanız bile şifreler genellikle unutulur. 

Şifrelerin unutulma ya da karıştırılma sorununu tersine çevirmek isteseniz Google hesabı, Google tarayıcınıza sadece Chrome tarayıcısı üzerinden giriş işleminizi gerçekleştirerek söz konusu hesapların şifrelerini ya da kimlik bilgilerinizi bu şekilde kayıt altında tutabilirsiniz. İnternet ortamında herhangi bir sitede yeni bir hesap oluşturduğunuz taktirde, Chrome tarayıcınız otomatik olarak kullanıcı bilgilerinizi ve şifrenizi kayıt altında tutmak ister. Bu sayede kayıtlı olan tüm şifreleri tek bir adres üzerinde toplayarak kontrol edebilirsiniz. Bununla beraber aynı zamanda şifreleri bilgisayarınıza da kaydedebilirsiniz. Bu şekilde sosyal medya ya da farklı bir wep sitesi olsa da hiç bir hesabınızın kimlik bilgilerini ya da şifrelerinizi dahi kesinlikle unutmayacaksınız. Söz konusu bu şifreleri CSV dosya formatı şeklinde kaydedebilir ve daha sonra da çevrimdışı bir şekilde Microsoft Excel Sayfası ile kontrol altında tutabilirsiniz. 

Chrome’da Kayıtlı Şifreleri CSV Formatına Aktarma

Belirlemiş olduğunuz ve kaydettiğiniz şifreleri Chrome tarayıcınız üzerinden dışa aktarma işlemini yapmak son derece kolay bir işlemdir. Şifrelerinizi aktarma işlemini nasıl yapacağınızı çok kolay bir şekilde öğreneceksiniz. Yazımızda şifreleri aktarma işlemini nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

- Aktarma işlemini yapmak için ilk olarak Chrome tarayıcınızı açın ve Google hesabınız ile beraber tarayıcınızda oturumunuzun açık olduğundan emin olun. Bunlardan eminseniz şimdi, Chrome tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya dokunun ve ardından ayarlar menüsüne giriş yapın. 

- Ayarlar menüsünde açılan yeni pencerenin hemen ana ekranında bulunan bloklarda şifrelerinizi göreceksiniz. burada yer alan ögelere tıklayın ve daha önce kaydetmiş olduğunuz şifreleri görün. 

- Burada sizin için kaydedilmiş olan tüm şifreler listelenecek ve burada göz atma imkanı elde edeceksiniz. Kayıt edilmiş olan şifrelerin hemen üst kısmında bulunan üç noktaya tıklayın ve Şifreleri Dışa Aktar seçeneğini seçerek işlemlerinize devam edin. 

- Son adım olarak şifreleri dışa aktar seçeneğini seçtiğinizde size yeni bir menü açılacak. Şifreleri tekrar dışa aktar seçeneğini seçin ve bunun ardından CSV dosya şeklinde bilgisayarınıza kayıt etme işlemlerini gerçekleştireceksiniz. Bu adımları takip ederek Chrome'de kayıtlı olan şifrelerinizin her birine ulaşacaksınız. 





PAYLAŞ