Chrome OS cihazları Steam desteğine kavuşuyor! - Haberler - indir.com

Chrome OS cihazları Steam desteğine kavuşuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 14:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemizde fazla popüler olmasalar da, Google’ın Chrome OS işletim sistemine olan destekler genişletilmeye devam ediyor. Bu işletim sistemine sahip olan Chromebook modelleri piyasada sunmuş oldukları ile oldukça dikkat çekmişti. Söz konusu bu modeller özellikle gündelik işleri gerçekleştirmek için tasarlanmış uygun fiyatlı bilgisayar arayanlar için birebir diyebiliriz. Bu kapsamda Chrome OS ve Chromebook’lar için yazılım destekleri genişletilmeye devam ediliyor. Henüz Chromebook’ların sahip olduğu yazılım desteği daha çok oyun gibi alanlarda geride kalıyordu. Google ise bu durumu değiştirmek için harekete geçmişe benziyor. Öyle ki piyasadaki önemli bir oyun yazılım ve servisi olan Steam, Chrome OS’a geliyor.

Chrome OS için Steam desteği geliyor

Acer’den okullara iki yeni chromebook modeli dahaAcer’den okullara iki yeni chromebook modeli daha

Dünyanın en popüler oyun dağıtım servisi olan Steam, Linux’un Crospini platformu ile beraber birçok Chromebook’a yüklenebiliyor. Ancak bu yüklemede yazılım hataları ve oyunların akıcı olmaması gibi problemler ortaya çıkabiliyor. Şirket ise bu kapsamda Steam’ resmi olarak Chrome OS’a getirmek için çalışıyor. Oyun desteği Chromebook’lar için her zaman eksiklik olmuştu. Bu sebeple oyuncuların Chrome OS sistemlere uzak kaldığı biliniyordu. Google’ın Stadia projesi ile beraber oyunları daha fazla erişilebilir olsa da, henüz popüler olmamasından ötürü Steam kadar tercih edilmiyor.

Özellikle yeni nesil Chromebooklar sahip oldukları donanım özellikleri ile oyunları rahat bir şekilde kaldırabiliyorlar. Bakalım gelecek olan Steam desteği ile beraber Chromebook cihazlar oyun tarafında neler sunacak göreceğiz.  


Chromebook Sıfırlama YöntemleriChromebook Sıfırlama Yöntemleri
Yeni Samsung Galaxy Chromebook duyurulduYeni Samsung Galaxy Chromebook duyuruldu

PAYLAŞ