Chrome OS, Android konusunda Windows11'den daha önde - Haberler - indir.com

Chrome OS, Android konusunda Windows11'den daha önde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

24 Haziran tarihinde yapılan Windows 11 tanıtımı özellikle Android uygulama desteği alması ile dikkat çekmişti. Ancak piyasada yapılan karşılaştırmalarda ChromeOS adlı Google işletim sisteminin Android uygulamalar söz konusu olduğunda Windows 11’den çok daha önde olduğu görüldü.

Bilgisayarlarında Android uygulamalarını kullanmak isteyenler için Windows 11 desteği kuşkusuz önemli. Emülatör gibi aracı uygulamalar kullanmadan direkt Android uygulamalarına ulaşma desteği elde edecek kullanıcılar, bu konuda Amazon uygulama mağazasını kullanmak zorunda. Android desteği sunmasına rağmen Microsoft ile Google’ın neden ortak bir çalışma yapmadığı gündemde ve şu anda en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Chrome OS’un Windows 11’den önde olmasının en önemli nedeni de uygulama mağazası.

Opera Chromebook için optimize edildiOpera Chromebook için optimize edildi

Google Play Store, Amazon Appstore’a karşı!

Windows 11 ile başlayacak Android deneyimi, Google Play Store ile Amazon App Store'u karşı karşıya getirecek. Amazon, Fire Tablet modelleriyle uygulama konusunda deneyim sahibi olmasına rağmen Android söz konusu olduğunda bu alanın lideri kuşkusuz Google. Uygulama desteği, güvenlik gibi pek çok farklı kriter göz önünde bulundurulduğunda Google Play Store, Amazon uygulama mağazasına göre çok daha avantajlı ve ön planda. Üstelik Microsoft Store üzerinden Android uygulamaları yüklemek isteyen kullanıcılar, önce resmi mağazada uygulamayı ya da oyunu buluyor ardından Amazon AppStore bağlantısı üzerinden Amazon mağazasında oturum açtıktan sonra ilgili içeriği indiriyor. Bu nedenle kullanıcılar aslında iki farklı mağazayı kullanmak zorunda kalacak. ChromeOS modellerinde ise uygulama mağaza üzerinden çok daha fazla seçenek sunuluyor ve ek bir oturum açma ya da üçüncü taraf uygulamaya geçiş gereksinimi bulunmuyor. 

Amazon daha az seçenek sunuyor

Amazon'un Appstore'u, ikinci en büyük Android uygulama pazarı olsa da lider Play Store çok daha fazla uygulama seçeneği sunuyor. Bu nedenle kullanıcılar pek çok uygulamayı ve oyunu, Amazon Appstore'dan indiremeyecek.  Üstelik Android bir telefona sahip olan ve telefonuna ücretli pek çok içerik yükleyen kullanıcılar, aynı uygulamaları Windows 11 işletim sisteminde kullanılmayacak. Uygulamalar Amazon sisteminden indirileceğinden dolayı Google ve Amazon farkı özellikle ücretli içerikler ve oyun içi alışverişler söz konusu olduğunda Microsoft kullanıcıları için büyük bir dezavantaj yaratacak.



PAYLAŞ