Chrome OS 78'e Opera tarayıcı özelliği yeni geldi - Haberler - indir.com

Chrome OS 78'e Opera tarayıcı özelliği yeni geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-08 14:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google işletim sistemi olan Chrome OS yeni 78 versiyon sürüm güncellemesine kavuştu ve yeni özellikler kazandı. Bu söz konusu özellikler arasında YouTube için PiP modu ve daha derin Android entegrasyonu dikkatleri çekiyor. YouTube Android uygulaması için resim içinde resim desteği sürüm 78 ile beraber getirildi. Bunun yanı sıra işletim sisteminin genel yazıcı desteği iyileştirildi ve ayarlar menüsü daha anlaşılabilir ve kolay bir hale getirildi. 9to5Google raporlarına göre YouTube uygulaması simge durumunda küçüldüğü veya başka bir pencere tarafından kapatıldığı zaman ekran içinde ekran modu aktif olacak ve kesintisiz bir izleme deneyimi sunmuş olacak.

Chrome OS 78 Güncellemesinden Önemli Yenilikler

Chrome 78 tüm siteleri karanlık mod'a sokuyorChrome 78 tüm siteleri karanlık mod'a sokuyor

Google tarafından açıklanan göre Chrome OS 78 ile beraber sanal masaüstü desteği de Virtual Desks adıyla beraber geliyor. Ağustos ayından bu yana Chrome OS beta sürümlerinde zaten bulunan bu özellik Google’a göre kullanıcılara erişecek kadar stabilite sağlanmış durumda. Özelliğin kullanım şekli ise Windows 10 veya macOS ile oldukça benzer diyebiliriz. Diğer yandan işletim sisteminde bulunan bazı sorunlu ayarlar gibi kısımlar artık basit bir hal alıyor. Ayarlar kısmı cihaz ayarları mı yoksa tarayıcı ayarları mı ayırt edilemiyordu. Ancak çözüm olarak birbirinden farklı tasarım çizgisi ile bu bölüm düzeltilmiş oldu.

Gelen bir diğer özellik ise tıkla-ara özelliği oluyor. Eşleştirilmiş Android cihazlar ile dokunmadan bilgisayar üzerinden bir arama gerçekleştirebileceksiniz.  


Chrome, sekmeleri başka bir tarayıcıya sürüklemeye izin verecekChrome, sekmeleri başka bir tarayıcıya sürüklemeye izin verecek
Tarayıcı savaşlarında Chrome ezici üstünlüğünü devam ettiriyorTarayıcı savaşlarında Chrome ezici üstünlüğünü devam ettiriyor

PAYLAŞ