Chrome OS, 10.yılını yeni tasarımla kutluyor - Haberler - indir.com

Chrome OS, 10.yılını yeni tasarımla kutluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google Chrome OS 10.yılını özel kutlarken, yepyeni özellikler ve tasarımı ile dikkatleri çekiyor. Chrome OS’in 10.yılına özel tanıtılan yeni tasarımın kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmesi bekleniyor. Google’ın sahip olduğu Chrome OS altyapısı ilk yayınlandığı dönemden beri 10 yılı aşmış durumda. Chrome OS gelişimini ve yenilenen yapısı ile popülerliğini artırmaya devam ediyor. Chrome OS 89 ile beraber birçok özellik kullanıcılar için sunuluyor. Chromebook’larda kullanıma sunulan özellikler Android akıllı telefonlarda tam senkron bir şekilde çalışmayı mümkün kılacak.

Duyurulan bu özelliklerin birçoğu beta sürümde karşımıza çıkmıştı. Canlı ortamlarda yayına alınan bu özellikler artık stabil olarak kullanıma giriyor. Beta ortamda test edilen bu özelliklerden daha çok Telefon Merkezi uygulaması ile PC ortamında kullanabilir olacaksınız.

Google Chrome masaüstüne sekme gruplama özelliği geldiGoogle Chrome masaüstüne sekme gruplama özelliği geldi

Chrome OS’in 10.yıl özel güncellemeleri

Yeni Telefon Merkezi özelliği ile Android telefonunuzu Chromebook cihazlar ile eşleyerek smslere bakabilir ve gönderebilirsiniz. Ayrıca telefon pil ömrü ve cep telefonu sinyal durumunuzu takip edebilirsiniz. Yine telefonunuzu çaldırmak için Chromebook kullanabileceksiniz. W-Fi senkronizasyonu özelliği de yenilikler içinde yer alıyor. Bu özellik ile ise güvenli ağlara Google Mail özelliğiniz ile otomatik olarak bağlanabileceksiniz. Hızlı ayarlar seçeneği de yenilik olarak gelirken, hızlı bir şekilde ekran görüntüsü ve video kaydı gibi ekran yakalama özellikleri bu alana ekleniyor.

8 adetlik medya denetimleri ile sanal masaüstü oluşturabileceksiniz. Hızlı cevaplar ve ebeveyn özellikleri gibi yenilikler bunların arasında bulunuyor. Ebeveyn özellikleri sayesinde çocuğunuz için okul hesabı oluşturarak Family Link ile senkron edebileceksiniz. Tek bir tık ile Chrome sekmelerini artık görebileceksiniz. Birçok kişi bu özelliklerin hepsinin Windows’da yer aldığını belirtse de ChromeOS’un 10.yıllık dönemde kendini oldukça fazla geliştirdiğini söyleyebiliriz. Bakalım sistemin sunduğu özellikler ne derece beğenilecek göreceğiz.


Chrome 89 yeniliklerle birlikte yayımlandıChrome 89 yeniliklerle birlikte yayımlandı

PAYLAŞ