Chrome Okuma Modu nasıl etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

Chrome Okuma Modu nasıl etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-08 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google tarafından bir süredir Deneysel Özellikler sunuluyor. Birçok özelliği barındıran Chrome tarayıcısı için ayrıca Okuma Modu da bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Chrome tarayıcısında küçük bir işlem ile okuma modunu nasıl aktif edebileceğinize bakacağız. Google, Chrome 75 güncellemesinden beri sayfadaki gereksiz reklam ve detayları kaldıran bir “Okuma Modu” özelliği sunuyor. Bu özellik sayesinde uzun makale veya yazıları, kalabalık içeriklere takılmadan sadece metin olarak okumak mümkün oluyor. Ancak bu özellik henüz deneysel özellikler adı altında yer aldığı için arka planda bulunuyor ve aktif etmek için arka plan ayarlarına giriş yapmanız gerekiyor. Bunu için ise Google Chrome’da okuma modu nasıl aktif edilir sizlere bunu göstereceğiz.

Google Chrome Okuma Modu

Chrome OS 78'e Opera tarayıcı özelliği yeni geldiChrome OS 78'e Opera tarayıcı özelliği yeni geldi

Mozilla Firefox’da da bulunan bu mod sayesinde sayfadaki görsel ve reklamlar devre dışı kalıyor. Bu sayede içeriklerden izole olarak odaklanmak istediğiniz ana konuyu rahat bir şekilde okuyabiliyorsunuz. Okuma modu sağlayan çeşitli web uzantıları bulunsa da, uzantı kullanmak yerine Chrome’un dahili olarak sunmuş olduğu okuma modunu kullanmak daha işlevsel olacaktır. Bunun için Google Chrome 75 veya daha yeni sürüm bir Chrome güncellemesine sahip olmanız gerekiyor. Güncelleme kontrolü için Ayarlar > Chrome Hakkında kısmına girerek güncellemeyi kontrol edebilirsiniz.

Okuma modunu aktif etmek için ise Chrome’da boş bir sayfa açarak arama çubuğuna chrome://flags/#enable-reader-mode yazarak detay ayarlar sayfasına erişin. Daha sonra buradan Enable Reader Mode kısmını “Enable“ olarak seçin. Daha sonra Google Chrome’u yeniden başlatın. Okuma modunu aktif etmek için ise sayfaya girdikten sonra sağ üst kısıma bir simge eklendiğini göreceksiniz. Bu simgeye bastığınız zaman web sayfası direkt olarak okuma moduna geçecektir. Tekrar bastığınızda ise standart hali aktif olacaktır.  


Chrome yavaş yüklenen web sitelerde uyarı gösterecekChrome yavaş yüklenen web sitelerde uyarı gösterecek
Büyük Chrome 79 güncellemesi beta sürecine başladıBüyük Chrome 79 güncellemesi beta sürecine başladı

PAYLAŞ