Chrome Material tasarımı nasıl kullanabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Chrome Material tasarımı nasıl kullanabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 16:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google Chrome'nin 'Material Design' dediğimiz yeni tasarımını nasıl kullanabilirsiniz? Chrome 68 ile birlikte yayınlanan Material Design nasıl kullanılır? İşte bu soruların cevabı yanıtımızda. Bildiğimiz üzere Chrome son yıllarda sürekli aynı tasarımı kullanıyordu. Yeni ve sürekli gelişen sektörde yazılım konusunda büyük yeniliklerle gelse de Chrome, tasarım konusunda sürekli aynı tasarımı kullanıyordu. Tabi mağaza da satılan özelleştirmeler haricinde pek bir değişikliğe gidemiyordunuz.

Chrome Material Design

Google firmasının üzerinde çalıştığı Material Design, Chrome 68 ile birlikte yayınlandı. Hem PC hem de iOS cihazlar için bu tasarıma geçmek mümkün. Eskisine göre daha oval bir tasarım sunan Chrome, arama çubuğunu ve birçok aracın tasarımını oldukça şık bir hale getirmiş. Eskiden arama çubuğuna yazı yazdığınızda eski bir arama sonuçları penceresi açılıyordu. Bu tasarımla o pencere biraz ovalleştirilmiş ve yazılar daha tatlı bir hale getirilmiş. Böylece Chrome çok daha modern bir görünüme kavuşmuş. Oldukça hızlı gelişen Tarayıcılar, gün geçtikçe tasarımlarını değiştiriyor, yazılımlarını geliştiriyor ve yeni işlevsel eklentiler ortaya çıkartıyor. Chrome tüm dünyada en çok kullanılan tarayıcı olsa da diğer tarayıcılarda hızla gelişiyor. Bu tasarımla modern bir görünüme kavuşan Chrome gelişen zamanlarda daha farklı tasarımlarla karşımıza gelebilir. İşte bu tasarımı kullanmanız için yapmanız gerekenler:

Chrome artık Windows Defender'a emanetChrome artık Windows Defender'a emanet

Masaüstü bilgisayarları olanlar için

  • Tarayıcınızı açın, arama çubuğuna -chrome://flags/#top-chrome-md yazarak Enter'e basın.. 
  • Daha sonra açılan sayfada 'UI Layout for the Browser's top chrome' seçeneğine tıklayıp 'Refresh'e getirin.
  • Daha sonra tarayıcını yeniden başlatarak Material Design'ı kullanmaya başlayın.

iOS işletim sistemini kullananlar için

  • Tarayıcıyı açın, adres çubuğuna -chrome://flags/#top-chrome-md ulaşın.
  • 'UI Refresh Phase 1' seçeneğini 'enabled' yapın.
  • Tarayıcınızı yeniden başlatın

Bu adımları izleyerek sizde Chrome'un 'Material Design' tasarımını kullanabilirsiniz. Bu tasarımla Chrome'nin yeni tasarımının keyfini çıkartın. Temalar kısmının da bu 'Material Design'a uygun hale getirilirse daha güzel sonuçlar ortaya çıkabilir. Özellikle Opera'daki gibi video açıp daha sonra o videoyu masaüstünde herhangi bir şekil ve ya konumda izleyebiliyordunuz. Tarayıcıyı alta alsanız bile video dışarıda kalıyor, istediğiniz boyuta indirip çıkartabiliyorsunuz. Ayrıca tarayıcı üzerinden küçük bir panelden direk WhatsApp, kamera ve çoğu seçeneğe ulaşabiliyorsunuz. Chrome'dan da bu adımları bekliyoruz.


20 milyon kişi sahte chrome eklentisini kullanıyor20 milyon kişi sahte chrome eklentisini kullanıyor
Chrome ve Mozilla sekmeleri nasıl kaydedilir?Chrome ve Mozilla sekmeleri nasıl kaydedilir?
Google Chrome Pop-up  uygulaması nasıl engellenir?Google Chrome Pop-up uygulaması nasıl engellenir?

PAYLAŞ