Chrome kullanılırken telefon numarası nasıl gönderilir? - Haberler - indir.com

Chrome kullanılırken telefon numarası nasıl gönderilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-08 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Varsa Google hesabınızı Chrome tarayıcınız ile senkronize ederek, Android akıllı cihazlardaki Chrome'u kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda bu senkronizasyon ile beraber Chrome üzerinden telefon numarasını da paylaşmak mümkündür. Şöyle ki aynı Google hesabı üzerinden senkronize olarak çalışan cihaz ve hizmetler arasında bilgi paylaşımı yapmak sanıldığından çok daha kolaydır. Senkronize bir şekilde çalışan bu cihaz ve hizmetler üzerinden yapılan işlemler diğer cihazlarda ve hizmetlerde de görülebilir. Google Chrome'un pek bilinmeyen özellikleri arasında Chrome üzerinden telefon numarası gönderme özelliği de vardır. Chrome üzerinden telefon numarası nasıl gönderilir? Bu sorunun yanıtını almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Bilgisayarda Chrome kullanırken Android telefona numara gönderme

Bilgisayarınızdan Google Chrome tarayıcınızı açın,

Google'dan uygulama güncellemeleri hakkında yeni kararGoogle'dan uygulama güncellemeleri hakkında yeni karar

- Google hesabınızla giriş yapmış olduğunuz emin olun.

Google arama motoru üzerinden telefon numarasına ulaşmak istediğiniz bir yeri arayın,

Arama sonuç ekranından aradığınız yerin bilgilerini açın,

- Aramış olduğunuz yerin telefon numarası Google’da kayıtlı olmalıdır.

Telefon numarasının üzerine tıklayın,

Çıkan yönlendirme ekranından numarayı göndermek istediğiniz Android telefonu seçin,

Seçtiğiniz Android telefondaki Google Chrome mobil internet tarayıcı yüklü ve aynı Google hesabına senkronize olmalı.

Telefonunuzun bildirim çubuğunu kontrol edin,

Telefonunuz üzerinden numarayı arayabilir ya da kaydedebilirsiniz.

PC'den Google Chrome internet tarayıcınızı açın

Chrome internet tarayıcısı üzerinden numara gönderme işlemini yapmak için bilgisayarınızda Google Chrome platformunun yüklü olması gerekiyor. Yüklü olması da yeterli değildir. Aynı zamanda bu işlem için Google hesap bilgilerinizle Google Chrome'da oturum açmanız gerekiyor. Zaten tarayıcıyı yüklerken Chrome bu konuda uyarı yapacaktır.

Google arama motoru üzerinden telefon numarasına ulaşmak istediğiniz bir yeri arayın

Google Chrome zaten halihazırda varsayılan arama motoru olarak geliyor. Google Chrome yerine farklı bir tarayıcı kullanıyorsanız bu işlemi gerçekleştirmek için Google üzerinden arama yapmanız gerekiyor. Dilediğiniz yerin aramasını yapabilirsiniz. Fakat işlemi gerçekleştirmek için aradığınız telefon numarasını daha önce Google'a eklemiş olmanız gerekiyor. 

Arama sonuç ekranından aradığınız yerin bilgilerini açın

Google Chrome üzerindenbir yer araması yaptığınız zaman karşınıza çıkan sonuçlar arasında, aradığını yere ait pek çok detaylı bilgiyi gösteren özel bir ekran çıkacaktır. Bu ekran üzerinden aradığınız yerin adres, telefon, çalışma saatleri, Google Haritalar üzerindeki konumu gibi oldukça detaylı bilgiler görebileceksiniz. 

Telefon numarasının üzerine tıklayın

Arama yaptığınız yerin bilgi ekranını açtığınız zaman ulaşılabilir ya da üzerinde işlem yapabilir olan bilgilerin mavi renkli olarak gösterildiği yani birer birer yönlendirme linki ile karşılaşacaksınız. Chrome üzerinden numara gönderme işlemi için telefon numarasının üzerine tıklamalısınız. 

Yönlendirme ekranında Android telefonu seçin

Chrome'da Google arama motoru üzerinden aradığınız yerin bilgi ekranını açtıktan ve telefon numarasının üzerine tıkladıktan sonra karınıza Chrome tarafından bir yönlendirme ekranı çıkacak. Bilgisayarınız ile yapacağınız işlemleri ve Google hesabınızın senkronize olduğu cihazları görebilirsiniz. Eğer Chrome üzerinden numara gönderme işlemi için seçmek istediğiniz Android telefon yönlendirme ekranında görünmüyorsa, cihazda Google Chrome mobil internet tarayıcı yüklü olmayabilir. 

Telefonunuzun bildirim çubuğunu kontrol edin

Chrome tarayıcısı üzerinden yönlendirme ekranında yapmış olduğunuz yönlendirme, aynı Google hesabının açık ve senkronize olduğu Android telefonunuza gönderilecek. Söz konusu bu numarayı telefonunuzda bildirim şeklinde göreceksiniz. Bu bildirim sayesinde arama ve kaydetme işlemi yapabilirsiniz. 

Telefonunuz üzerinden numarayı arayabilir ya da kaydedebilirsiniz

Google hesabınız üzerine senkronize olan bu Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonunuza göndermiş olduğunuz numarayı arayabilir, kaydedebilir ve diğer kullanıcılarla da paylaşabilirsiniz. Hatta SMS gönderebilir ve WhatsApp üzerinde de iletişime geçebilirsiniz. 


Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur?Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur?
Huawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyorHuawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyor
Google Mesajlar uygulaması için planlanmış mesajlar özelliğinin testlerine başlandıGoogle Mesajlar uygulaması için planlanmış mesajlar özelliğinin testlerine başlandı

PAYLAŞ