Chrome Kullanıcıları Tarayıcınızı Acilen Güncelleyin! - Haberler - indir.com

Chrome Kullanıcıları Tarayıcınızı Acilen Güncelleyin!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 13:57:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Henüz geçtiğimiz günlerde Google Chrome için yayınlanan bir güncellemenini siber korsanlar tarafından kullanıcıların bilgisayarlarına sızması mümkün hale gelmişti. Google Chrome ise kullanıcılara çok hızlı bir şekilde geri dönüş yaparak güvenlik açığına yönelik acil bir güncelleme yayınladı. Bir önceki güncelleme ile siber korsanlara FileReader API’ya kötü amaçlı bir kod ekleme imkanı doğmuş ve bu noktada bellek yönetiminde yer alan bir açık ortaya çıkıyor. Google ise bu sorunun önüne geçebilmek için Chrome’un en mobil hem de PC sürümleri için bugün 72.0.3626.121 sürüm güncellemesini yayınladı ve söz konusu hata tamamen giderilmiş oldu.

Google Chrome Ciddi Güvenlik Açığı

Google Pixel 3 kamera sorunları için yeni güncellemeGoogle Pixel 3 kamera sorunları için yeni güncelleme

Google Chrome, Canvas aracı nedir?

CVE-2019-5786 olarak karşımıza çıkan bu güvenlik açığı ile FileReader API her web sitesinde yer alan web uygulamalarının kullanıcılarının kişisel dosyalarına erişim sağlayan bir program olarak bulunuyor. Ancak FileReader’de yer alan güvenlik açığı ile siber korsanların kullanıcıların işletim sistemine erişebilmesi meydana geliyor. Google ise bu tarz güvenlik açıklarına “sıfır-günlük” güvenlik açığı olarak dile getiriyor. Bu ise Google mühendisleri hatayı bulana kadar siber korsanların hatayı keşfetmesi anlamına geliyor. Google Chrome’un en güncel ve güvenli sürümünü kullandığınıdan emin olmak için chrome://settings/help adresini adres çubuğunuza yazarak aratın.

Sizde en güncel 72.0.3626.121 sürümünü kullanıyorsanız herhangi bir sorunun olmadığını söyleyebiliriz. Chrome ayarlarınızdan güncellemeler bölümünü kontrol ederek Chrome tarayıcınızı en güncel sürüme yükseltebilirsiniz.  


Google’dan dev adım: Mobilde kullanıcılara reklam geliri verilecek!Google’dan dev adım: Mobilde kullanıcılara reklam geliri verilecek!
Google yapay zeka için Google Coral ürününü tanıttı!Google yapay zeka için Google Coral ürününü tanıttı!

PAYLAŞ