Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek - Haberler - indir.com

Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 10:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Google firmasının oldukça popüler olan tarayıcısı Google, yeni özelliklere kavuşuyor. Tarayıcı 71 kodlu sürümünde bulunacak özellikler ile birlikte kullanıcıları bezdiren sitelerdeki reklamların tümünü engellemeyi içeren önlemler sunuyor.

Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek

Aralık ayı içerisinde kullanımına sunulması beklenen bu yeni sürüm ile kullanıcılar kötü denetim yaşatan sitelerdeki reklamların tamamını engelleyecek. Bu durumun bir benzeri kara listeye alınmış siteler için de geçerli olacak. Chrome bu tarz uygulamayı yani engellemeyi şuanda da uyguluyor. Ancak bu tarz engelleme popup tarzı sayfaları engelleme ve videoları otomatik olarak oynatmaya başlayan sitelerde uygulanıyor. Bu özelliğin gelişmesi ile birlikte sayfadaki tüm reklamlar engellenecek.

Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!

Şirket daha önce site sahiplerine sunduğu özel bir araç sayesinde reklam ve benzeri bazı içeriklerin bu tarz yönlendirmeleri kontrol etmeleri için tam 30 gün süre verdi. Uygulamaya gelecek olan bu yeniliğin ne kadar başarılı olacağı ve düzgün çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor. Ancak otomatik sistemler, bazen yanılıyor ve içeriği düzgün sitelerde bile sorun çıkarabiliyor. Bu konuda sistemin tam olarak nasıl çalışacağı da şirket tarafından açıklanmadı.


Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?
Önemli Yeniliklere Sahip Chrome 70 YayınlandıÖnemli Yeniliklere Sahip Chrome 70 Yayınlandı
Asus ilk ChromeBook'u duyurdu!Asus ilk ChromeBook'u duyurdu!

PAYLAŞ