Chrome Emoji Panelini Aktif Hale Getirme - Haberler - indir.com

Chrome Emoji Panelini Aktif Hale Getirme

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tarayıcılar arasında en çok tercih edilen Chrome'yi kendi tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirebilirsiniz. Sosyal medyaların git gide gelişmesi ile beraber emojiler duyguları ifade etmek amacıyla tercih edilen en önemli araçlar oldu. Neredeyse her duygu haline uygun olan emojiler hem eğlenceli hem de son derece kullanışlılar. Emojiler artık her yerde kullanılır bir haldeyken, hem mobilden hem de masaüstünden çeşitli emojileri sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Masaüstünde emoji kullanımı mobil cihazlara göre biraz daha gecikti. Fakat şu an kullanılır durumdadır. Emojilerin görünüm şekilleri, kullanılan cihazdan cihaza, işletim sisteminden işletim sistemine göre değişiklik gösterirken hepsi de neredeyse belirli bir mantık doğrultusunda tasarlanmıştır. Chrome tarayıcınız, masaüstünde yer alan emojileri yeterli bulmayan kullanıcılar için yerel bir emoji desteği sunmaktadır. Oldukça geniş seçeneklere sunan bu emoji panelini aktif hale getirerek istediğiniz doğrultusunda kullanabilirsiniz. Chrome tarafından sunulan yerel emoji seçenekleri maalesef aktif değildir. Bunu kullanmak için emoji panelini aktif hale getirmeniz gerekiyor. 

Chrome Emoji Panelini Aktif Hale Getirmek

Sizde Chrome tarayıcısını tercih eden kullanıcılar arasında yer alıyorsanız Chrome sürümünden en iyisini kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor. Chrome'nin sunduğu emoji paneli yeni bir özellik olup tarayıcınızın güncel olmasını gerektirir. Bunu kontrol ettikten sonra emoji panelini aktif hale getirebilirsiniz. Paneli aktif hale getirmek için Chrome tarayıcınıza girin ve yeni bir sekme açın. Tarayınızda URL çubuğuna "chrome://flags" uzantısını ekleyerek Enter'a dokunun. 

Söz konusu bu uzantı sayesinde Chrome Flags sayfasına giriş yapmış olacaksınız. Chrome'nin Flags sayfası kullanıcıların etkinleştirme seçenekleri sunduğu özel bir seçenektir. Söz konusu özellikler aslında olması gerektiği gibi çalışmakta olup kullanıcılara herhangi bir sorun çıkarmamaktadır. Bunlara rağmen kullanıcılar, tarayıcıyla nasıl etkileşimde bulunulduğunu ve Google'ın tarayıcınızın nasıl çalışması gerektiğini düşündüğüne göre söz konusu bu özellikler varsayılan şeklinde gelmektedir. Uzantı yardımı ile girdiğiniz Chrome Flags sayfasında yer alan arama alanına, Emoji Context Menu yazın ve buradan da bayrağı bulun. Bayrağın yanında yer alan açılır menüyü açın ve işlemlerinize "Enabled" seçeneğini seçerek devam edin. Bayrak durumunu bu şekilde değiştirdikten sonra Chrome tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekecek. Tarayıcınızı yeniden başlatmak için de Chrome Flags sayfasının sağ alt kısmında yer alan "Relaunch Now" seçeneğine tıklayarak yapmanız yeterli olacaktır. 

Chrome tarayıcınızı yeniden başlattığınız anda Chrome'nin emoji paneli aktif bir hale gelecektir. Emoji panelinden faydalanmak için metin girmeniz gerekiyor. Bu sebeple yeni bir wep sitesine gidin ve metin yazmaya odaklanın. Söz konusu bu wep sitesi Facebook, Twitter ya da Google'ın arama sayfası olabilir. Metin yazacağınız alanın içinde sağ tıklayın ve içerik menüsünün en üstünde yer alan bir "Emoji" seçeneği ile karşı karşıya geleceksiniz. Buraya tıklayarak emojilerin yer aldığı paneli açın. Panel içerisinde kullanmanız için birçok emoji yer alıyor olacak. Emoji paneli normal şekilde kategorilere ayrılmıştır ve burada arama yapmanız da mümkündür. Panelde yer alan her bir emoji kullanmak için bu şekilde hazır hale gelecektir. 





PAYLAŞ