Chrome Android'de Koyu Tema Nasıl Etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

Chrome Android'de Koyu Tema Nasıl Etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 16:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Google’ın popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için koyu mod özelliği 47.0.3729.112 sürüm numaralı güncelleme ile beraber Android kullanıcılara sunulmuştu. Kullanıcıların uzun bir zamandır beklediği koyu mod özelliği hala Chrome üzerinden direkt bir şekilde aktif edilemiyor. Ancak sizlere bu içeriğimizde Google Chrome’da koyu mod temasını aktif edebilmeniz için yapabileceğiniz işlemlerden bahsedeceğiz. Güncelleme ile Chrome’a bu özellik kazandırılmış olsa bile, henüz sadece Chrome flags menüsü üzerinden erişilebiliyor.

Android Chrome’da Koyu Modu Aktif Etmek

Google Chrome'da Gezinti Jestleri Nasıl Etkinleştirilir?Google Chrome'da Gezinti Jestleri Nasıl Etkinleştirilir?

Chrome tarayıcınızda koyu mod temanızı aktif etmeniz için chrome://flags/#enable-android-night-mode komutunu yapıştırın ve daha sonra Android Chrome UI Dark mode menüsünün altında yer alan açılır menüye basın. Bu liste üzerinden “Enabled” seçeneğini seçin ve artık Chrome’u yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlem sonrasında Chrome tarayıcınızın koyu moda geçiş yaptığınız göreceksiniz. Ancak yapabileceğiniz bir başka işlem olan Google Chrome üzerinden Ayarlar > Koyu mod menüsü üzerinden de yine koyu modu aktif edebileceğinizi belirtelim.

Google Chrome koyu teması sayesinde OLED ekrana sahip cihazlarda daha iyi bir pil performansı olacakken, diğer yandan gece kullanımlarında göz yormayan bir temanın olduğunu söyleyebiliriz. Yaptığınız değişiklikler sonrasında Google Chrome’da hala bir değişiklik görmüyor iseniz, Google Play Store’a erişerek Google Chrome uygulamanızı son sürüme güncellemeyi deneyebilirsiniz. Google’ın geliştirmeye devam ettiği Chrome internet tarayıcısı uygulamasına ilerleyen zamanlarda yeni özellikler görmeye devam edeceğiz.  


Google Chrome'a Tam Gizlilik GeliyorGoogle Chrome'a Tam Gizlilik Geliyor
Google Chrome'da Güvenlik Açığı KeşfedildiGoogle Chrome'da Güvenlik Açığı Keşfedildi

PAYLAŞ