Chrome 89 yeniliklerle birlikte yayımlandı - Haberler - indir.com

Chrome 89 yeniliklerle birlikte yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 16:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google sürpriz bir şekilde Chrome 89 için güncelleme yayınladı.

Google, 19 Ocak tarihinde yayınladığı Chrome 88 ile bir dizi yenilik getirirken, aradan geçen kısa bir sürenin ardından Chrome 89 da yayınlandı. Bu kadar kısa aralıklarda güncelleme yapmayan Google, yeni hamlesi ile şaşırtırken, Chrome 89 ile birlikte tarayıcıya yeni özellikler geldi.

Google Chrome bazı cihazlarda çalışmayacakGoogle Chrome bazı cihazlarda çalışmayacak

Chrome 89 yenilikleri neler?

Chrome 89 ile birlikte tarayıcıda artık okuyucu listesi bulunuyor. Kullanıcılar ek bir program ya da eklenti kullanmaya gerek duymadan daha sonra okumak istediklerini tarayıcıda yer alan yıldız simgesi ile kolay bir şekilde okuma listesine ekleyebiliyor. Okuma listesine daha sonradan ulaşabilecek kullanıcılar, ekledikleri içerikleri kolaylıkla okuyabilecek.

Getirilen bir diğer özellik ise sekme arama özelliği. İlk olarak Chrome OS’ta görülen bu özellik, Chrome 89 ile birlikte tüm Chrome cihazlarında desteklenecek. Sayfalar üzerinde daha fazla derleme ve kontrol imkanı sunan sekme arama, aynı anda 5’e kadar sekme desteği sunacak. WebNFC özelliği kullananlar için Chrome 89 ile birlikte NFC etiketi okuma yeteneği de kazanan tarayıcı, büyük güncellemeler içermese de farklı konulardaki güncellemeleri ile çok daha yetenekli hale geliyor.

Chrome 89 güncelleme nasıl indirilecek?

Chrome 89’a geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için güncelleme sunulmuş durumda. Otomatik olarak güncellemeleri açık olmayan kullanıcılar, tarayıcı ayarlar sayfasındaki Chrome Hakkında bölümüne göz atarak güncelleme durumunu kontrol edebilecek.


Google Chrome MacBook'larda fazla RAM harcıyorGoogle Chrome MacBook'larda fazla RAM harcıyor
Google Chrome masaüstüne sekme gruplama özelliği geldiGoogle Chrome masaüstüne sekme gruplama özelliği geldi

PAYLAŞ