Chrome 79 ile gelen çok faydalı “parola” özelliği - Haberler - indir.com

Chrome 79 ile gelen çok faydalı “parola” özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-11 18:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın popüler tarayıcısı olan Chrome için 79.sürüm güncellemesi önemli bir parola güvenliği özelliğini de getiriyor. En çok kullanılan internet tarayıcısı olan Chrome için güncellemeler yayınlanarak, yeni özellikler getirilmeye devam ediliyor. Ancak 79.sürüm ile beraber güvenli parola koyma daha basit bir hale gelecek. Öyle ki artık sitelere her girişte parolalara bakılacak ve daha önce çalınıp çalınmadığını kontrol etmiş olacak. Genelde büyük internet sitelerine saldırılar gerçekleşiyor ve bu noktada kullanıcı adı parolalar çalınabiliyor. Bu söz konusu kullanıcı verileri ise hackerlar’a satılıyor. Hackerlar ise otomatik sistemler kurarak söz konusu hesapları ele geçirmeye çalışıyorlar.

Chrome 79 ile önemli güvenlik güncellemesi

Google Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesiGoogle Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesi

Yeni sistemde çalınan parolalar arasında tarama gerçekleşecek ve daha önce çalınmamış olan en güvenli parolayı seçmeniz sağlanacak. Oldukça faydalı gözüken bu özellik tarayıcı içerisinde sunulacak ve kullanışlı bir yapıya sahip olacak. Zararlı sitelere karşı gerçek zamanı tarama özelliği de getiren yeni Chrome 79 ile diğer yandan daha gelişmiş çoklu profil desteği de yer alıyor. Söylenene göre tarayıcı için yakın zamanda yavaş siteleri gösterecek bir bildirim özelliği de gelecek. Bu sayede giriş yapmış olduğunuz sitede sitenin yavaş olduğu sistem tarafından kullanıcıya bildirilecek.

Chrome bu şekilde size bilgi verecekken, site sahibinin de durumdan haberdar olması sağlanacak. Şuan için mobil odaklı tasarlanmış olan yavaş siteler mavi, hızlı sitelerde yeşil ilerleme barı görsel olarak karşımıza çıkacak.  


Kan kaybını durdurmak isteyen Fortnite, Google Play mağazasına geliyorKan kaybını durdurmak isteyen Fortnite, Google Play mağazasına geliyor
Google Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellikGoogle Haritalara arttırılmış gerçeklik oyunları için yeni özellik

PAYLAŞ