Chrome 71 Yenilikler ile Geliyor - Haberler - indir.com

Chrome 71 Yenilikler ile Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome uzun zamandır kullanıcıların başlıca tercih ettiği tarayıcı olarak biliniyor. Bu popülerliği sürerken Google ise kullanıcı deneyimini her zaman üst seviyede tutmak adına güncellemeler ve iyileştirmeler yayınlıyor. Onlardan birisi olan Google Chrome 71 sürüm güncellemesi yayınlandı ve her güncelleme de olduğu gibi bazı yenilikler ve iyileştirmeler sunulmuş oldu. Buna göre Chorome 71 ile artık eklenti ve web siteler için daha sıkı kurallar getirildiğini görüyoruz. Özellikle hem Google’ın hem de kullanıcıların nefret ettiği nokta olan kötü reklamlar ile mücadele uzun süredir sürüyor. Google daha iyi reklamları ön plana çıkartmayı hedeflerken bu kurallar bazı internet siteleri tarafından dinlenmiyor.

Google Chrome 71 ile gelen yenilikler

Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?

Bu noktada ise Chrome kurallarını katılaştırarak bu noktada bir önlem almış oluyor. Artık rahatsız edici reklamlara sahip olan sitelerin yaygınlaşmaması için Chrome 71 ile beraber kötü niyetli reklamlar engellenecek. Bazı internet sitesi sahipleri bu durumdan gelir elde ettikleri için sitelerinde düzenlemelere gitmiyorlar ve kullanıcılar bu kötü içerikli reklamlara maruz kalıyor. Ancak Chrome 71 ile artık rahatsız edici içeriklere sahip reklamlar tamamen kaldırılacak ve site sahibi için 30 günlük bir süre verilecek. Bu süre içerisinde sitesine gerekli düzenlemeyi gerçekleştirmez ise, gerekli sitenin reklam yayının tamamen durdurmuş olacak.

Chrome 71 sürümü ile beraber internet tarayıcısı artık daha stabil bir hale getirilmiş durumda. Masaüstü tarafında birkaç haftalık süreçte yeni güncellemenin tamamen dağıtılması bekleniyor. Yeni sürümde zararlı reklamların engellenmesi dışında önemli bir yenilik yer almıyor. Ancak genel iyileştirme ve güvenlik yamalarının da yeni sürüm ile beraber iyileştirildiği düşünülüyor. Yakın zamanda güncellemeleri kontrol ederek hem mobil hem de masaüstü tarafında Chrome 71’e geçiş yapabilirsiniz.


Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecekChrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek
Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik
Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler GeliyorChrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor

PAYLAŞ