Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor - Haberler - indir.com

Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 16:11:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ve arama motoru devi olan Google, popüler internet tarayıcısı olan Chrome için geçtiğimiz hafta 70 sürümünü yayınlamış ve yeni özellikler sunmuştu. Şimdi ise Chrome 71’in özelliklerine dair detaylar ortaya çıktı. Piyasada yer alan en popüler tarayıcılardan olan Chrome üzerinde geliştirmeler devam ediyor. Bir sonraki yeni ana güncelleme olan Chrome 71 ile beraber ise kullanıcıları rahatsız eden açılır reklamlara yönelik bir hamle ile geliyor. Yapılan resmi açıklama ile bu yeni sürüm çok fazla açılır reklam yer alan siteleri tamamen engelleyecek. Reklam noktasında savaşını sürdüren Google bu noktada aşırı reklam gösteren sitelerin durumlarını düzeltmesi için 30 günlük bir süre veriyor.

Google Chrome 71 Yenilikleri

Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?

Google tarafından siteye verin 30 gün sonrasında sitede yer alan reklam sorunları çözülmez ise sitede yer alan tüm reklamların kaldırılacağı ifade ediliyor. Bu noktada Chrome 71 ile beraber özellikle gereksiz reklamlar noktasında Google’ın sert bir tavır sergileyeceğini ifade edebiliriz. Chrome 70 sürümü ile beraber Chrome 69’da tepki gören bir özellik ortadan kaldırılmıştı. Bu noktada tarayıcı gizli giriş işlemlerini sonlandırıyor ve ayrıca bu yeni sürüm http sitelere karşılık ciddi uyarılarda bulunmuştu. Son sürüm ile beraber ayrıca giriş ile beraber MacBook Pro modellerinde yer alan Touch ID parmak izi sensörüne izin veriyor.

Kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutan Google, Chrome 70 ve 71 sürümleri ile beraber kullanıcılara yararlı en iyi özelliklerini sunmaya devam ediyor. Ayrıca tam ekran modunu otomatik olarak kapadan Chrome 70 ile beraber AV1 video kodek yapısına da geçiş yapmıştı. Sizlerde yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacak olan Chrome 71 güncellemesini yaparak Google Chrome’a gelecek en yeni özelliklerden faydalanabilirsiniz.


Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecekChrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek
Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik

PAYLAŞ