Chrome 70 ile internet dünyası karışacak! - Haberler - indir.com

Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 10:50:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google, Chrome için yapacağı yeni güncelleme ile birlikte güvenlik seviyesini arttıracak. Chrome 70 ile birlikte başlayacak yeni dönem internet sitelerini ciddi bir sorunla karşı karşıya bırakabilir. İşte detaylar.

Güvenlik noktasında lider tarayıcının çok daha iyi bir seviyeye gelmesini isteyen Google, Chrome 70 versiyonu ile birlikte önemli bir dönüm noktasını geride bırakacak. Şu ana kadar gelen bilgilere göre yeni versiyon ile birlikte HTTPS hatalarının çoğalacağı ifade edilirken, güvenlik sorunu olarak tarayıcı tarafından belirtilecek olan bu durum, çoğu kişinin web sitelerinde sorun yaşamasına neden olacak.

Google Chrome'dan, interneti yavaş olanlara müjdeGoogle Chrome'dan, interneti yavaş olanlara müjde

Kitapyurdu, kitapseverler için yeni Chrome eklentisi yayınladı

Chrome 70 Hata verecek!

Chrome 70 ile birlikte web sitelerindeki güvenlik kriterlerin karşılanmaması halinde hata mesajı yayınlanacak. Çoğu kullanıcının yeni bir web sitesinde karşılaşacağı bu hatalar nedeniyle sitedeki işlemlerine devam etmesi beklenmezken, güvenilir sitelerin de tehlike altında olması şu anda internet dünyasında pek çok tartışmayı da b beraberinde getirdi.  Konuyla ilgili bilgiler güvenlik alanının önemli isimlerinden birisi olan Scott Helme tarafından gündeme getirilirken, 1 milyon sitede yapılan araştırmalar oldukça dikkat çekici sonuçları beraberinde getirdi.

Araştırmalarda 1139 web sitesinde Chrome 70 ile uyumsuzluk tespit edilirken, bu sitelerde Symantec HTTPS sertifikalarının kullanıldığı ve bu nedenle de güvensiz olarak işaretleneceği ifade edildi. Üstelik mevcut siteler arasında pek çok resmi kurum sitesi de mevcut.

2017’de ilk işaretleri verilmişti

Google tarafından 2017 yılı itibari ile yapılan açıklamalarda web site sahiplerini Symantec sertifikalarını kullanmaması istenmişti. Chrome 70 ile birlikte bu firmaya ait sertifikalarda yaşanacak sorunlar nedeniyle pek çok şirketin değişiklik yapması beklenirken Chrome 70 ile birlikte kısa süreli dahi olsa ciddi bir güvenlik sorununun yaşanacağı net bir şekilde görülüyor. Symantec ile yaşanan bu sorun sonrasında en çok ön plana çıkan ise Encrypt oldu.

Yeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler


Yeni Google Chrome'a Gelen YeniliklerYeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler

Chrome Deneyleri Videosu


PAYLAŞ