Chrome 68 indirilmeye sunuldu - Haberler - indir.com

Chrome 68 indirilmeye sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 18:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden biri olan Google, internet dünyasının da en önemli isimlerinden birisi. Google, Chrome arama motoru ile birçok kişinin ilk tercihleri arasında yer alıyor ve en çok kullanılan arama motorlarında büyük bir yüzdeye sahip. Bu nedenle, şirkete kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına çok fazla iş düşüyor.

Son zamanlarda internet dünyasının sağladığı yararlardan ziyade, getirdiği zararlar konuşulmaya başlanmıştı. İnsanlar, güvenliksiz sitelere bilmeden girerek, tüm kişisel bilgilerinin çalınması gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu yolla şimdiye kadar birçok kişinin mağdur edildiği haberi gündeme gelmişti. Google bunun için bir süredir bazı önlemler alıyordu. Şirket şimdi de kullanıcılarına Chrome 68'i sundu.

Chrome 68 ile beklenen bir değişiklik sonunda getirildi

Google, internet ortamında oluşan güvensizliği, kullanıcıları için en aza indirmeye çalışıyor. Bunun için şirket daha önce HTTPS altyapısına sahip olan siteleri, arama sonuçlarında öncelikli olarak çıkaracağını duyurmuştu. Böylece, kullanıcılarının girdiği siteleri en güvenli hale getirmeyi hedefliyordu. Google, Chrome 68 ile bunu gerçekleştirdi. Chrome 68, tüm HTTP siteleri güvenli değil olarak işaretlemeye başladı. Buradaki amaç ise sitelerin hepsinin HTTPS'e geçmesini sağlamak ve internette daha güvenli bir ortam yaratmak.

HTTPS siteler neden daha güvenli'

Google, Chrome 68 ile sitelerin HTTPS'e geçmesine zorlayarak, internette gezinen kullanıcılarına büyük bir iyilik yapıyor. Çünkü HTTPS kullanan sitelerde, bilgiler sizin ve karşı tarafın dışında kimsenin ulaşamayacağı şekilde şifreleniyor. http'de bu durum söz konusu değil. Şirket, bunun için Chrome 68'i 'tarayıcının güvenliği için bir kilometre taşı' olarak nitelendiriyor. Yeni sürümle birlikte bunların dışında birçok hata düzeltildi ve performans iyileştirmesi de yapıldı.





PAYLAŞ