Chrome 31 Final Sürümü Yayınlandı - Haberler - indir.com

Chrome 31 Final Sürümü Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Hem Windows hem de mobil platformlarda kullanılmak üzere yeni özelliklerine kavuşan Chrome 31' in bu sürümünde görünen önemli bir değişiklik olmasa da yazılımın işleyişinde bazı önemli değişiklikler yapılmış durumda. Chrome 31 ile beraber Taşınabilir Özgün İstemci desteğini etkinleştiren Google, C ve C+ dilinde yazılan web uygulamalarını direkt olarak işlemcinizin üzerinde çalıştırabilme ve donanıma direkt olarak erişim imkanını kullanıcılarına sunmuştur. Bu yeni özgün istemci, Windows işletim sistemine sahip cihazlara önemli bir avantaj sağlamasa da ARM tabanlı Chrome OS işlemcileri üzerinde uygulama çalıştırılmasına izin vermektedir.

Chrome 31 daha önceden yaşanan ve tartışmalara yol açan otomatik tamamlama özelliğini kullanarak ''request autocomplete()'' komutu ile web sitelerinin site kullanıcı verilerine, Chrome üzerinde depolanan isim ve telefon numaralarına da otomatik tamamlama ile erişilmesini mümkün hale getirilmiş olsa da bu özellik ödeme bilgilerine erişmeyi zorlaştırmaktadır. Bu sayede de kredi kartı bilgilerinizi giriş kutucuğuna ilk harfini ya da ilk sayıyı yazmadan otomatik doldurma yapamıyorsunuz. Artık bundan böyle gizli formların kredi kartı verilerine ulaşılması engellenmiş oluyor.

Masaüstü uygulamasının yanında Android için de güncelleme yayınlayan Chrome, uygulamaları menü düğmesi üzerinden giriş ekranına eklemenize izin vermektedir. Bu eklemeyi yaptığınızda uygulama, gerçek bir uygulama gibi görünmektedir. Eğer sayfa ''mobile-web-app-capable'' etiketi kullanılarak işaretlenmiş ise tam ekran olarak açılmakta ve web tarayıcınızda adres çubuğu gibi denetimler gösterilmemektedir.

Yenilenen Chrome 31' i aşağıdaki linklerden sizin için uygun olanını seçerek indirebilirsiniz.

Windows için Chrome 31 indir

Android için Chrome indir




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ