Chia Coin HDD üreticilerini hareketlendirdi - Haberler - indir.com

Chia Coin HDD üreticilerini hareketlendirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 12:00:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son günlerde sabit disklere olan ilgi, Chia Coin çiftçiliği nedeniyle fırlamış durumda. Bu ani ilgi HDD stok problemlerine neden olmasının yanı sıra perakende fiyatları rekor seviyelere çıkardı. Seagate ve Western Digital, sabit disklere olan talebi karşılayabilmek amacıyla, yüksek kapasiteli HDD’lerinin üretimini hızlandırmak için harekete geçti. Ancak tabi ki de bunun zaman alan bir süreç olduğunu da unutmamak gerek. Bunun yanı sıra hiçbir şirketin yakın vadede üretim kapasitelerini artırmak için acil bir planın olmadığını da unutmamak gerek. Yani Chia çılgınlığı bu şekilde devam ederse, depolama birimindeki kıtlıklar bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Chia Coin çiftçiliğine gösterilen büyük ilgi, Western Digital ve Seagate’i harekete geçirdi.

Hard disk üreticileri, sürücülerin büyük çoğunluğunu uzun vadeli anlaşmalar kapsamında da büyük müşterilere satıyor. Seagate, HDD üretiminin yüzde 30’luk kısmının satışını distribütörler ve perakendeciler aracılığıyla gerçekleştirirken, Western Digital ise yüzde 40’ını dağıtım kanallarını kullanarak sağlıyor.

40 TB HDD geliyor!40 TB HDD geliyor!

SSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladı

Seagate ve Western Digital, SSD’lerin popülerleşmesinden gelmesinden sonra, son yıllarda HDD üretim kapasitesini azaltma kararı almıştı. Normal şartlarda mevcut üretim kapasitesi piyasanın istediği talebi karşılamaya yetiyordu. Ama mevcut sabit disk taleplerini karşılamak için her iki HDD üreticisi de şimdi üretimi artırmayı planlıyor.

Bunun yanı sıra her iki şirketin de Chia çiftçiliğinden gelen talebi karşılamak için yeni bir fabrika veya üretim hattı inşa etmek gibi bir planı olmadığının altını çizelim.

 


HDD Satışları Dibe Vurmaya Devam EdiyorHDD Satışları Dibe Vurmaya Devam Ediyor
Seagate'ten 16 TB HDD İçin Son HazırlıklarSeagate'ten 16 TB HDD İçin Son Hazırlıklar

PAYLAŞ