CES 2020’de tanıtılan en garip cihazlar - Haberler - indir.com

CES 2020’de tanıtılan en garip cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 13:20:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük tüketici fuarı olan CES 2020 geçtiğimiz gün kapılarını yeni teknolojilere araladı. Üst düzey teknolojiyle geliştirilen ürünlerden inovatif çözümlere kadar pek çok alanda tanıtım ve duyuruların gerçekleştirdiği fuarda oldukça ilginç ürünlerde tanıtıldı.

Günümüzde kullandığımız birçok teknoloji artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Ve eskiden kullandığımız bu teknolojilerin ilk halleri şimdilerde bizlere neredeyse komik geliyor. İşte CES 2020 fuarında bu sene gelecek teknolojilerin yeri oldukça büyüktü. Peki günlük yaşamımıza direkt olarak etki edecek gelecek teknolojileri neler?

ASUS, CES 2020’de tasarladığı yeni ürünlerini tanıttıASUS, CES 2020’de tasarladığı yeni ürünlerini tanıttı

Ses komutuyla çalışan musluk

Tüm cihazları ses komutuyla çalıştırmayı sevenlerdenseniz o zaman bu teknolojinin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Amerika merkezli Moen şirketi tarafından üretilen bu musluk ses komutlarını algılayarak çalışıyor ve bu teknolojinin ilerleyen dönemlerde halka açık tuvaletlerde bulunması da yakın gelecekte gerçekleşebilir gibi görünüyor. Musluğu komutla açıp kapatmanın yanı sıra suyun sıcaklık ayarını da yine ses komutuyla ayarlayabiliyorsunuz.

BellaBot’la yemek servisi

Bellabot adı verilen kedi görünümlü robot restoranlarda 10 kilogram ağırlığına kadar yemekleri servis edebilme özelliğine sahip. Bu robotla sipariş verme deneyiminin ise oldukça eğlenceli olduğunu söylemek mümkün. Sipariş vermek için robotun kulağını okşamanız ve “Pur” sesinin ardından siparişinizi vermeniz gerek.

ASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttı

Akıllı kedi kumu kutusu

LuluPet’in yapay zeka desteğiyle geliştirdiği bu kedi kumu kutusu, kedinizin kumunu kendi kendine temizleyebiliyor. CES 2020’de inovasyon onur ödülünü alan bu teknoloji kedi sahipleri için bir kurtarıcı olabilir.

Başsız robot

Başsız olarak kedi gövdesi görünümünde olan bu robot kedilerin davranışlarını taklit ederek insanların rahatlamasını sağlıyor. Evinde tüy istemeyen kullanıcılar için yapay bir hayvan sevgisi verecek olsa da gerçeğinin yerini tutar mı bilemiyoruz.

Samsung dönen TV

Samsung’un Sero TV adını verdiği televizyon yan konumdan dikey konuma otomatik olarak geçebiliyor. Örneğin TikTok ya da Instagramdan bir video izliyorsanız cihaz otomatik olarak dikey pozisyonda videoları oynatmaya başlıyor. İlerleyen dönemlerde global pazarda satışa sunulması beklenen Sero TV şuanda Kore’de satışta.

Ruj karıştırıcı

L’Oreal Perso adıyla tanıtılan bu cihaz kullanıcılarına kendi ruj, fondöten ve cilt bakım ürünlerini karıştırarak yeni bir ürün elde edebilme imkanı tanıyor ve akıllı telefon uygulaması sayesinde de YouTube üzerinden paylaşılan tarifleri uygulamanızı sağlıyor.

Giyilebilir subwooferlar

Iron Man’ın ark rektörü gibi göğüsse takılan bu subwoofer sanal gerçeklik oyunlarında düşük frekanslı sesler verebilmesi için üretildi.

CES 2020'de PlayStation 5 logosunu tanıtıldı

Samsung görünmez klavye

Yapay zeka algoritmasıyla geliştirilen bu klavye Samsung, SelfieType adını vermiş. Ön kamerayla birlikte çalışan bu klavye ileri teknolojinin bir ürünü.

Akıllı çöp kutusu

Knectek Labs’in ürettiği bu çöp kutusu sızıntı ve koku oluşumunu engelliyor. Dolduğunda kendini kapatan ve torbası çıkarıldığında kendi kendine torba geçirebilen bu çöp kutusu torbanın delinmesi durumunda da haber veriyor.

Alexa duş başlığı

Kohler Moxie duş başlığı Alexa bağlantısı sayesinde duşta istediğiniz şarkıyı çalıyor ve beş saat boyunca kesintisiz kullanılabiliyor.

Akıllı mobilya tekerleği

Her şeyin akıllısı makbul demişler. Mobilyaların bile… Wheel.me tarafından üretilen bu ürün sayesinde dekorasyon değişikliği daha kolay hale geliyor. İlerleyen teknoloji sayesinde gelecekte mobilyanızın yerini değiştirmek için sadece dokunmanız yeterli olacak.

Horlama engelleyen yastık

Tenminds tarafından geliştirilen bu yastık, yatakta horlayan kişinin kafasını döndürerek bu sorunun önüne geçebiliyor. Bunun yanı sıra yastık kendi yüksekliğini de değiştirebilme özelliğine sahip.

Robot yancı

Samsung’un Ballie adındaki tenis topunu andıran robotu sizin için evdeki diğer akıllı cihazlarla iletişim sağlayarak istenen bilgileri verebiliyor.


Sony, CES 2020'nin bombasını patlattı: Vision-S elektrikli otomobilSony, CES 2020'nin bombasını patlattı: Vision-S elektrikli otomobil
CES 2020’de AMD rakiplerine gözdağı verdiCES 2020’de AMD rakiplerine gözdağı verdi

PAYLAŞ