Çentikli tasarımın mucidi Essential, çalışanlarını şirketten çıkarıyor - Haberler - indir.com

Çentikli tasarımın mucidi Essential, çalışanlarını şirketten çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-18 11:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çentikli tasarımı ilk ortaya çıkaran Essential Phone'un arkasında bulunan şirket Essential Products şirketi, çalışanlarını işten çıkartmaya başladı.

Çentikli tasarımın mucidi Essential, çalışanlarını şirketten çıkarıyor

Bu durumdan en çok etkilenenler donanım ve satış departmanları oldu. Şirketin sözcüsü yaptığı bir açıklamada, "Bu hepimiz için çok zor bir karar oldu. Şirketimizden ayrılan çalışanlarımıza ileride her türlü desteği sunacağız."  dedi. 2015 yılında Android içerik oluşturucusu Andy Rubin tarafından kurulan bu şirket, yeni çıkartacağı Essential Phone 2 adlı telefonunu iptal etmişti. Buna gerek olarak bundan önceki telefonlarının beklenildiği satış rakamlarına ulaşamadığını gösterildi. Şirket aynı zamanda geçtiğimiz yıl yeni çıkartacakları Essintial Home Akıllı Hoparlörü de iptal ettiğini duyurdu. Bununla birlikte, bu şirketin büyük ölçüde yapay zeka ile desteklenen bir telefon üzerinde çalıştığı konuşuluyor. 

Essential Phone Satışları Hayal Kırıklığı YarattıEssential Phone Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı

Yeni gelişen teknoloji ve akıllı telefon üreticilerinin yeni telefonlar çıkartması ile birlikte bu piyasadaki rekabet gün geçtikçe daha da kızışıyor. Fakat bazı şirketler bu rekabetin içerisine katılamıyor. Özellikle de dünya devi olmayan şirketler yeni telefonlarını çıkartmaları için bir önceki telefonunun satış miktarının iyi olması gerektiğini belirtiyor. Fakat Essential şirketinin bir önceki telefonu şirketi tatmin etmemiş gibi duruyor. 


Essential Phone Android Oreo 2.Beta YayınlandıEssential Phone Android Oreo 2.Beta Yayınlandı
Amazon'a Özel Gri Essential Phone Satışa ÇıktıAmazon'a Özel Gri Essential Phone Satışa Çıktı
Essential'dan İlginç Selfie Kamera PatentiEssential'dan İlginç Selfie Kamera Patenti

PAYLAŞ