CCleaner gizlilik tartışmalarının hedefinde - Haberler - indir.com

CCleaner gizlilik tartışmalarının hedefinde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-07 13:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Yazılım

CCleaner 5.45 güncellemesinin en çok tepki almasına neden olan özelliği, aktif izleme özelliğinin kapalı kalma seçeneğini reddetmesi, gizlilik ayarlarını ücretsiz sürümünden kaldırılması oldu.

En son yaptığı güncelleme ile gizlilik değişikliğine giden CCleaner, bu güncellemeden ötürü tartışma konusu oldu. Avast başlığı altında hizmet vermeye devam eden sistem optimizasyon ve güvenlik yazılımı CCleaner, bu tartışmadan sonra güncellemesini geri çekmek zorunda kaldı. Bugün haberimize konu olan bu olayı siz değerli okurlarımıza aktarırken, CCleaner’ın tartışma detaylarını sizlere aktaracağım. CCleaner 5.45 güncellemesinin en çok tepki almasına neden olan özelliği, aktif izleme özelliğinin kapalı kalma seçeneğini reddetmesi, gizlilik ayarlarını ücretsiz sürümünden kaldırılması oldu. Hatta ve hatta Avast, kullanıcılarının yazılımdan çıkmasını bile göz ardı edebiliyor.

Avast, yeni sürümünü çok savundu ama kullanıcıları ikna edemedi

Hal böyle olunca kullanıcılarda sessiz kalmadı. sosyal medya hesaplarından insanlar bu durumdan olan şikayetlerini dile getirerek, şirketin geri adım atmasını sağladı. Avast, yaptığı açıklamada CCleaner 5.45 güncellemesinin firmaya hataları daha hızlı bir şekilde ulaştırdığı nedeniyle şirkete ciddi anlamda yardımcı olacağını bildirdi. Şirket ayrıca CCleaner 5.45 güncellemesi ile özelliklerin kullanılıp kullanılmadığını ölçme konusunda sürümden yararlandıklarının altını çizdi. Ayrıca elde edilen verilerin anonim veriler olduğunu ifade eden firma, yalnızca trendlerin tespit etmede kullanılacağını vurguladı. Tüm bu açıklamalardan bizim çıkardığımız sonuç; firma, yalnızca kullanıcı deneyimini geliştirmek istiyor.

Avast eski sürüme dönmek zorunda kaldı

Firmanın yaptığı açıklamalardan tatmin olmayan kullanıcılar, firmayı tekrardan eski sürümüne dönmeyi ikna etti. Yaptığı yeni açıklama ile kullanıcların karşısına çıkan Avast, analiz raporlamada temizleme işlevinin ayrıştırılması üzerine çalışma yaptığını ve daha fazla kullanıcı kontrolü sunulmasını istediğini vurguladı. Bu güncelleme yüzünden bir hayli kullanıcı kaybeden firma, kaybettiği müşterilerini geri kazanmak için bir çaba sarf edecek mi hep beraber göreceğiz.

 





PAYLAŞ