CC ve BCC Nedir? - Haberler - indir.com

CC ve BCC Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 14:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ortamında Elektronik Posta yani E-Posta kullanmayan kullanıcı neredeyse yoktur diyebiliriz. Sosyal medya platformlarından çeşitli forum sitelerine kadar her alandaki üyeliklerimizde bizlerden E-Posta adresleri istenir. Teori anlamında bir mektuptan farksız olan E-postalarda video, resim, dosya, belge gibi çeşitli dosya türlerinin aktarımı kolay bir şekilde karşı tarafa yapılabiliyor. Ücretsiz kullanım yapısı ve yaygın olmasından ötürü dünya üzerinde her gün milyarlarca e-posta gönderimi yapılmaktadır.

E-posta hizmetleri sunan birçok platform bulunsada genelde Microsoft ve Gmail cepheleri daha fazla tercih ediliyor. E-posta adresleri ise kullanıcı adı, adres işareti, hesabın oluşturulduğu e-posta sunucu adı, nokta ve site uzantısının boşluk bırakılmadan yazılması ile oluşturulmaktadır. Ancak bir kişiye e-posta gönderir iken bazı TO, CC, BCC gibi kavramlar görürüz. Peki CC ve BCC Nedir? Bu terimler ne işe yarar bu içeriğimizde detaylı bir şekilde sizlere bahsedeceğiz.

CC ve BCC Nedir?

TO: Bu boşluğa e-maili göndereceğiniz kişinin yada kişilerin e-mail adresleri yazılmaktardır. Tek bir kişi için bir mail adresi ve birçok kişiye mail atmak istiyorsanız ise virgül ile ayırma yaparak diğer mail adreslerini de yazabilirsiniz.

CC: TO bölümüne yazılan email alanın dışındaki kişileri bu alana yazabilirsiniz. Bu bölüm daha çok bilgilendirme amaçlı üst yönetici arşivlerinde kalmasını istediğiniz kişilerin e-mail adreslerini yazarak onlara bilgi amaçlı bir mail gönderebilirsiniz.

BCC: CC ve TO bölümlerinin aksine mailin gitmesini istediğiniz kişilerin mail adreslerini yazabilirsiniz. Ancak bu noktaya yazılan mail adresleri ve kişiler diğer TO ve CC alanında bulunan kişiler tarafından gözükmeyecektir. Bir anlamda gizli tutulması gereken bir kişinin gerekli bilgilerini bu alana girerek gönderim yapabilirsiniz.

Son olarak CC ve TO bölümüne yazılan kişilerin adreslerini mail de yer alan herkez görebilir. Ancak BCC'de bulunan mail adresleri ise kimse göremez. BCC'de yer alan gizli kişi ise hem TO hemde CC'de yer alan kişileri ve e-mail adreslerini görüntüleyebilir diyerek yazımızı noktalayalım.





PAYLAŞ