Casuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları Yalanladı - Haberler - indir.com

Casuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları Yalanladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 17:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Çinli teknoloji devi Huawei geçtiğimiz günlerde başarılı çalışmaları ile Apple dahi geride bırakmayı başarmıştı. Apple'ı geri de bırakması ile beraber gelen başarı Huawei markasını dünyanın ikinci en büyük akıllı cihaz üretici haline getirmişti. Bu duru karşısında zirveye gözünü diken Huawei, bunun için Samsung ile yarış halindeyken Abd'de yaşanan bir olay sebebiyle sıkıntıya girdi. ABD hükumeti Huawei şirketini, casusuluk gibi ağır bir suçlama ile itam ederek devlet dairelerinde Huawei markasına ait akıllı cihazların kullanılmasını yasaklamıştı. Bununla da kalmayıp aynı zamanda Kaliforniya eyaletinde bulunan Huawei markasına ait olan araştırma ve geliştirme biriminin ihracat lisansı elinden alındı. Bu durum karşısında Huawei, ABD'de oldukça büyük bir prestij kaybı yaşadı. 

Huawei, Suçlamaları Yalanladı

Amerika Birleşik Devleti tarafından büyük bir suça tabi tutularak ülke sınırları içerisinde prestiji yerle bir edilen Huawei, şu günlerde ABD'deki prestijini geri kazanmak adına ülkenin en çok okunan gazetelerinden bir tanesi The Wall Street Journal’da tam sayfa mektup yayınladı. ABD hükumeti tarafından iddia edilen söz konusu casusluk suçlarını kabul etmeyen ve bu duruma açıklık getirmek amasıyla basını tercih eden Huawe, yayınlanan mektupta, casusluk yapmadığına dair açıklamalarda bulunarak bunu da mağazalarını ziyaret eden herkesin fark edebileceğini dile getirdi. Çin'in en büyük akıllı cep telefonu üretici olarak her gün başarısına bir yenisini ekleyen Huawei, bir çok ülkede casusuluk iddiaları sebebiyle suçlanıyordu. Suçlamalar içerisinde satışa sunduğu akıllı cep telefonlarını kullandığı belirtiliyor. Şöyle ki, Huawei markalı akıllı cep telefonu kullanan kişilerin özel bilgilerini izin söz konusu olmadan Çin hükumetine aktardığı iddia edilen Çinli teknoloji firması, en başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bunun gibi daha bir çok ülkede de yasaklanma durumu ile karşı karşıya kalmıştı.

Huawei’den casuslukla iddialarına NSA yanıtıHuawei’den casuslukla iddialarına NSA yanıtı

"Duyduğunuz Her Şeye İnanmayın"

Özellikle ABD'de büyük ses getiren bu olay karşısında satış rakamlarının düşmesine karşı önlem almak amacıyla The Wall Street Journal üzerinden Huawei şirketi bir mektup yayınladı. Açık bir mektup gibi kaleme alınan ilanda Huawei'de yönetici görevinde yerde Catherine Chen, ABD medyasına "Hükumetiniz tarafından yaratılan yanlış anlaşılmaları gidermek için gelin ve bizi ziyaret edin" şeklinde bir açıklamada bulundu. Chen, "Birbirimizi daha iyi anlayabileceğimiz noktaya geleceğimiz umuduyla size yazıyorum. Son yıllarda ABD hükumeti bizimle ilgili bazı yanlış anlaşılmalar yarattı. Biz sizin dikkatinizi gerçeklere çekmek istiyoruz" ifadeleri ile sözlerine devam etti..

ABD üzerinde ciddi yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Chen, yazısına şu şekilde devam etti; "Huawei adına ABD medyasına mensup sizleri kampüsümüzü ziyaret etmeye ve çalışanlarımızla tanışmaya davet ediyorum. Umuyorum ki gördüklerinizi ve duyduklarınızı okuyucularınıza aktarırsınız. Kapılarımızın her zaman açık olduğuna dair mesajımızı iletirsiniz. Duyduğunuz her şeye inanmayın. ABD kamuoyunun bizi daha yakından tanımasını istiyoruz, aynı şekilde biz de sizi. Sizinle tanışmayı dört gözle bekliyoruz." Yapılan bu açıklamanın ardından olumlu dönüşler olması bekleniyor. 

 


Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!
Mate X’in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecekMate X’in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecek
Huawei MateBook Modelleri Türkiye'ye GeliyorHuawei MateBook Modelleri Türkiye'ye Geliyor

PAYLAŞ