Casusluk bu sefer Apple'ı vurdu! - Haberler - indir.com

Casusluk bu sefer Apple'ı vurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 09:50:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple’ın üzerinde gizlilikle çalışmaya devam ettiği Project Titan projesi ile ilgili sorunlar devam ediyor.

Huawei telefonların casusluk yapmadığı açıklandı

Huawei'den casus çalışan için radikal karar!Huawei'den casus çalışan için radikal karar!

Geçtiğimiz dönemlerde 200 kişi aynı anda işten çıkarılarak tüm dünya genelinde büyük bir dikkatin çekildiği bu olayda hala bilgi sızdırmalarının olduğu belirtildi. Öyle ki açıklanan son bilgilere göre Apple'ın bu özel projesini Çin’deki bir firmaya ulaştırmak adına bir çalışanının tüm belgeleri alarak kaçmaya çalıştığı ve son anda durumun fark edildiği belirtildi.

Çinli Apple çalışanı tutuklandı!

FBI tarafından yapılan açıklamalarda, Apple mağazalarında çalışan Çinli bir çalışan tarafından projenin belgelerinin çalınırken yakalandığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında son dönemlerde yaşanan ciddi gerilimin yanı sıra Apple üzerinden yaşanan bu yeni olay, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da gerginleştirebilir. Apple önemli belgelerini alan çalışanın diğer bir çalışan tarafından fark edilmesi ile birlikte başlayan hareketlilik uçuştan bir gün önce Çinli çalışanın yakalanması ile sonuçlandı. Dikkatli bir şekilde sürdürülen bu operasyonlar sonrasında yakalanan çalışan ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenilirken çalışanın para cezasının yanı sıra 10 yıla varan hapis cezası alabileceği konuşuluyor.

Sızdırma olayı Apple adına ilk değil!

Havaalanında yaşanan bu çalıntı olayının yanı sıra Apple’da aynı durum daha önce tekrar yaşanmıştı. Xiaolang Zhang isimli bir çalışan aldığı belgeler ile birlikte yurt dışına çıkmayı başarırken, Çin’de hizmet veren XMotors’da çalışmaya başlamış, belgelerin de Çin’e sızdırılmasını sağlamıştı.


Huawei telefonların casusluk yapmadığı açıklandıHuawei telefonların casusluk yapmadığı açıklandı
Casusluk iddialarına Huawei kurucusuından net açıklama!Casusluk iddialarına Huawei kurucusuından net açıklama!

PAYLAŞ