Canon fotoğraf makinelerine Google Fotoğraflar desteği geldi - Haberler - indir.com

Canon fotoğraf makinelerine Google Fotoğraflar desteği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-28 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Görüntüleme ve fotoğrafçılık devi Canon, birçok kullanıcısını oldukça memnun edecek bir Google ortaklığına imza attı. Bu durumun arkasında ise Google Fotoğraflar yer alıyor. Dünyanın en büyük fotoğraf makinesi ve lensi üreticilerinden birisi olan Canon, Google ile bir ortaklığa gitti ve destekli makinelere sahip kullanıcıların çektikleri fotoğrafları Google Fotoğraflar üzerinden yedeklenebilmesine olanak sağlamaya başladı. Bu durum hem Android hem de iOS için bulunan ve makine ile kablosuz olarak bağlantı gerçekleştirilebilen image.canon uygulaması üzerinden gerçekleşiyor. Çekmiş olduğunuz fotoğraflar kablosuz olarak telefona oradan ise hızlıca Google Fotoğraflar’a gidiyor. Bu durumda oldukça kullanışlı ve zahmetsiz bir sürecin kapılarını aralamış oluyorlar.

Canon ile Google’dan dev ortaklık

YouTuber'lara Canon'dan özel kamera geliyorYouTuber'lara Canon'dan özel kamera geliyor

Bu yeni sistem için kullanıcıların ilk ayı ücretsiz olan Google One üyeliğine ihtiyacı bulunuyor. Bu üyelik paketi daha sonra ise aylık 100 GB alanı 2 dolar fiyata veriyor. Canon bu tarz yeni gelişim ve anlaşmalar ile kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmak istiyor. Şirket son olarak bir siber saldırı ile gündeme gelmişti. Öyle ki şirketin sunucularından tam 10 TB boyuta sahip veriler çalınmıştı. Kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilen bu devasa veri sızıntısının arkasında ise “Maze ransomware” olduğu düşünülüyordu.

Çalınan 10 TB veri içerisinde ne olduğu ise tam olarak bilinmiyordu. Bu kapsamda bu verilerin gizli veritabanından alındığı ifade ediliyordu. Google ve Canon tarafından yapılan bu anlaşma ile artık Google Fotoğraflar’a yedekleme çok daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleşecek. 100 GB gibi bir alanı ise kullanıcılar oldukça uygun bir fiyatla sahip olabilecekler. Bakalım Canon’un getirmiş olduğu bu yeni sistem kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Şuan için tüm kullanıcılara özellik sunulmuş durumda.


Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!
Fidye saldırılarının son kurbanı Canon :10TB kullanıcı verisi çalındıFidye saldırılarının son kurbanı Canon :10TB kullanıcı verisi çalındı

PAYLAŞ