Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı - Haberler - indir.com

Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 16:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Türk Üroloji Akademisi ile Türk Üroloji Derneği ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Bilimlri Üniversitesi BEAH Konferans Salonu'nda "2. Palandöken Endoüroloji Günleri" etkinliği düzenlendi. Gerçekleşen etkinlik kapsamında 51 yaşındaki prostat kanseri hastayı Ankara Yıldırım Beyzıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından canlı yayınla robotik cerrahi yöntemle ameliyat edilirken, 19 yaşında doğuştan böbrek kanallarında genişlik şikayeti olan hastanın doktoru Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Selçuk Sılav tarafından ameliyat edildi. 

Etkinlik bu yıl 2. düzenlendi

Ameliyat süreci boyunca çalıştaya katılan panelist ve katılımcılar, prostat kanseri ile böbrek hastalığı tedavisindeki güncel konular hakkında bilgi sahibi olurken, aynı zamanda robotik cerrahi yöntemi hakkında bilgi sahibi oldular. Geçen yıl ilkini düzenleyerek bu etkinliği her yıl düzenlemek istediklerini ifade eden BEAH'ta görevli ürolog Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Karabulut, açıklamasına şu sözlerle devam etti; "İstanbul, Ankara ve Karadeniz illerinden alanında etkin ürolog hocalarımız ve 60'ın üzerinde ürolog arkadaşımız programımıza katıldı. Burada robotik cerrahi ile canlı ameliyatlar gerçekleştirerek üroloji camiasını ve sağlık personelini bilgilendirip mevcut donanımlarını güncelliyoruz. Ürologlar canlı yapılan cerrahileri izliyor ve adım adım sorular sorarak konular hakkında bilgi sahibi oluyorlar."

Türkiye sağlık konusunda ilerlemeye devam edecek

Sağlık teknolojisi açısında her gün biraz daha ülke olarak yol katettiğimizi söylemek haksızlık olmaz. Türkiye'nin her ilinde akademik çalışmalarına devam eden bilim insanları, kendilerini bu anlamda geliştirmeyi ve Türkiye'yi iyi yerle getirmeyi hedeflemiş durumda. 

 





PAYLAŞ