Candy Crush Saga, Halka Arz Ediliyor - Haberler - indir.com

Candy Crush Saga, Halka Arz Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Facebook ve mobil platformların en popüler oyunlarından olan Candy Crush Saga, geliştiricisi King Digital Entertainment (King) tarafından bugün itibariyle New York Borsası'nda halka arz ediliyor.

Moldova, Kırgızistan, Monako ve Nijer gibi dünyanın 53 ülkesinin ekonomisinden daha büyük bir değere sahip olan oyun geliştiricisi King, Candy Crush Saga'ya ait bir hissesinin değerini 22,5 dolar olarak açıkladı. Buna bağlı olarak da şirketin toplam değeri 7,6 milyar dolar olarak belirlendi. New York Borsası'nda şirket 'KING' sembolü ile işlem görüyor.

NYSE:KING

Oyun sektörünün dev firmalarından birisi haline gelen King, bugüne kadar 180 oyuna imza atmış ve gelirinin yüzde 80'ini Candy Crush Saga üzerinden sağlıyor. Oyun severlere ücretsiz olarak sunulan oyunun gelir modeli ise oyun içi satın almalar.

İstanbul Borsası'nın yüzde dörtlük bir dilimine denk gelen değeri ile ön plana çıkan King'in Candy Crush Saga oyununu Facebook üzerinden oynamak için buraya tıklayabileceğiniz gibi ayrıca Android ve iOS cihazlarınıza indirmek için de aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ