Cambridge Analytica Şirketi Kapanıyor - Haberler - indir.com

Cambridge Analytica Şirketi Kapanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-03 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook'un yaşamış olduğu veri skandalının baş isimlerinden olan İngiltere merkezli veri analiz şirketi Cambridge Analytica'nın kapanacağı ortaya çıktı. Şirketin iflas sürecini başlatarak tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldığı belirtildi. Şuan için İngiltere'de başlayan bu sürecin ABD ve diğer şubelere de yakın zamanda yansıması bekleniyor. Yüksek maliyetli avukatlık ücretleri ve kamuoyu baskısından ötürü şirketin iflas sürecine girme kararı aldığı düşünülüyor.

Birçok siyasi alanda ve çeşitli skandallar ile ilişkilendirilen şirketin artık maliyetleri karşılayamadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz Mart ayında Cambridge Analytica geliştiricilerinden Alexander Kogan'ın uygulama aracılığı ile Facebook kullanıcılarının verilerine eriştiği biliniyordu. Ancak sonradan detaylanan bilgiler ile beraber yaklaşık olarak 87 milyon kişinin kişisel verilerini toplamak ile suçlanan şirket ABD Başkanlık seçimlerini de manipüle etmek ile suçlanmıştı.

Şirket tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada veri skandalı ile alakalı iddiaların asılsız olduğuna dair savunmalar devam ediyor. Fakat Cambridge Analytica avukatı Jujian Malins tarafından yayınlanan açıklamada iddiaların 'gerçekler tarafından doğrulanmadığı' ifade ediliyor. Facebook CEO'sunun da konu ile alakalı Senato karşısında savunma vermesi sonrasında Facebook gizlilik politikasında bazı değişikliklere gitti. Son olarak şirket 'Clear History' adlı bir özelliğini tanıttı. Bakalım Cambridge Analytica'nın önümüzdeki süreci nasıl işleyecek göreceğiz.





PAYLAŞ