Call of Duty: Warzone’daki bir hile yayımlanmadan engellendi - Haberler - indir.com

Call of Duty: Warzone’daki bir hile yayımlanmadan engellendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Call of Duty: Warzone için geliştirilen ve tespit edilemez olarak tanıtılan yeni bir hile henüz oyuna eklenemeden Activision’ın engeline takıldı. Şirket, durumu tespit eder etmez hilenin geliştiricisiyle temasa geçerek hilenin yayınlanmasını engelledi.

Son dönemlerin en popüler oyunlarından biri olan Call of Duty: Warzone, hile arada can sıkıcı hile sorunlarıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde oyunda yeni ve ‘tespit edilemez’ bir hile sistemi herkesi şaşırtmıştı. User Vision Pro olarak adlandırılan bu hile yazılımı, oyuncuların nişan almalarını otomatik olarak gerçekleştiriyor ve silahı da kendisi ateşliyordu. Hilenin en kötü yanlarından biri de sadece PC’de değil, konsolda da kullanılabilecek olmasıydı.

Call of Duty: Warzone için iki kişilik Duos Modu yayımlandıCall of Duty: Warzone için iki kişilik Duos Modu yayımlandı

Call of Duty: Warzone oyuncularının daha hileyle karşılaşmadan bile oyundan soğumalarına neden olabilecek bu hile, tanıtım amaçlı yayımlanan videolar ile Activision tarafından görüldü. Konuyla ilgili harekete geçen Activision, bu hileyi barındıran tüm videoların kaldırılması için hızlı adımlar attı. Bununla da sınırlı kalmayan şirket hilenin yapımcısıyla da temasa geçerek oyuncuları sevindirecek kararın alınmasını sağladı.

Call of Duty: Warzone düşük boyutlu olacak

Activision, User Vision Pro adıyla oyuna eklenmeye çalışılan bu hilenin geliştiricisi olan User101 iletişime geçti ve ardından hileyle ilişkili olan internet sitesinin de kapanmasını sağladı. Bununla yanı sıra şirket hileyi geliştirmeye devam etmeyeceğini de şu açıklamayla duyurdu:

Activision Publishing, Inc’in talebi üzerine, artık onların oyunlarından yararlanmak için kullanılabilecek yazılımlar geliştirmeyecek veya bunlara erişim sağlamayacağım. Amacım asla yasa dışı bir şey yapmak değildi. Bu projeye bu kadar dikkat çeken videonun sonunda ‘Çok yakında’ yazıyordu. Yazılım hiç yayınlanmadı.

Call of Duty: Warzone’da oyuncuları için oyunu korumaya çalışan Activision, hile henüz yayımlanmadan önünü kesmesiyle oyuncuların takdirini toplamayı başardı. Şirketin hileye karşı olan mücadelesinde bugüne kadar toplamda 500 binden fazla oyuncuyu banladı.


Call of Duty: Warzone 200 oyunculu mod geliyorCall of Duty: Warzone 200 oyunculu mod geliyor
Call of Duty: Warzone düşük boyutlu olacakCall of Duty: Warzone düşük boyutlu olacak

PAYLAŞ