Call Of Duty son 12 ayda elde ettiği gelirle dudak uçuklattı - Haberler - indir.com

Call Of Duty son 12 ayda elde ettiği gelirle dudak uçuklattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Oyun üreticisi şirket Activision, Call of Duty: Warzone adlı battle royale oyunu ile büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. Oyunu bu yılın ilk çeyreğinde pazara sunan şirket, ücretsiz olması sebebiyle piyasaya girdiğinden beri büyük bir ilgi ile karşılanmaya devam ediyor. Oyuna dair gelen bilgilere göre ise oyun bugüne kadar 85 milyondan fazla oyuncuya sahip olmayı başardı. Diğer yandan marka son oyunu olan Call of Duty: Black Ops Cold War oyununu yayınlanması sonrasında da 12 ayda toplamda 3 milyar dolar hasılat elde etmeyi başardı. Bu söz konusu hasılat içinde Call of Duty markasının tüm içerikleri yer alırken, özellikle Call of Duty: Black Ops Cold War, Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone yer alıyor.

Battle Royale türündeki oyunlar daha çok 2017 yılında büyük bir patlama yaşamıştı. Bu durum sonrasında birçok oyun geliştirici bu türde oyunlar geliştirmeye başlamıştı. PUBG ve Fortnite’ın ön plana çıktığı battle royale türünde popüler savaş oyunu olan Call of Duty’de Warzone oyunu ile sahne aldı. Çıktığı günden beri sevilen Call of Duty: Warzone hakkında bir b asın bülteni yayınlandı ve bazı istatistikler belli oldu.

Call of Duty Warzone’da büyük bir açık keşfedildiCall of Duty Warzone’da büyük bir açık keşfedildi

Call of Duty Warzone, 85 milyon oyuncuya erişti

Yayınlanan söz konusu raporlara göre Call of Duty: Warzone oyunu 85 milyon kişi barajını aştı. Oyun yaklaşık 9 ay önce, 10 Mart 2020 tarihinde piyasaya girmişti. Sadece 9 ayda böyle bir oyuncu sayısına ulaşmak oldukça büyük bir başarı olarak gözüküyor. 10 Mart tarihinde pazara sunulan oyun hakkında Activision, 14 Mart’ta bir duyuru yayınlamıştı. Söz konusu duyuruya göre ise oyunun 4 günde 15 milyondan fazla indirilmeye eriştiği açıklanmıştı.


Call of Duty Warzone oyun bitiren hata ile çalkalanıyorCall of Duty Warzone oyun bitiren hata ile çalkalanıyor
Call of Duty Warzone ve Modern Warfare için 6. sezonda gelen yeniliklerCall of Duty Warzone ve Modern Warfare için 6. sezonda gelen yenilikler

PAYLAŞ