Call of Duty, son 10 yılın en çok satan konsol oyunu oldu - Haberler - indir.com

Call of Duty, son 10 yılın en çok satan konsol oyunu oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-28 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Oyun

Oyun dünyasında her daim kendinden bahsettirmeyi başaran bir seri olan Call of Duty serisi, ne derece etkin bir seri olduğu ise kısa bir süre önce NPD Group tarafından yapılan açıklama ile net bir şekilde bir kez daha oyun severlerin gözü önüne serildi. Uzun zamandır oyun dünyasına damgasını vuran Call of Duty serisi, Birleşik Devletler üzerinde, son 10 yılda en çok satan konsol oyunu serisi oldu.

Son yıllarda çıkan 1. kişi bakış açısından oynanan aksiyon oyunlarında, Call of Duty serisi diğer oyunlardan üstün olduğunu sanırım bütün oyun severlerin hem fikri. 2003 senesinde ilk olarak piyasaya sürülerek tüm oyun severlerin dikkatini üzerine çekmeyi başaran bu oyun, neredeyse her platformda karşımıza çıkmaya başladı. Oyun severleri farklı dönemlerde geçen senaryoları ile dünyanın diğer yerlerine götürmüş ve aynı zamanda oldukça tehlikeli görevlerle oyun severleri büyük bir macera içerisine sürüklemişti. Bugün bakıldığı zaman Call of Duty serisi kısa bir süre içerisinde popüler bir oyun haline geldi. Ancak esas patlama Call of Duty: Black Ops alt serisinden bir önce satışa sunulmuş olan Call of Duty: Modern Warfare 2 ile olduğunu söyleyebilirim.

Call of Duty Black Ops 4 sistem gereksinimleri belli olduCall of Duty Black Ops 4 sistem gereksinimleri belli oldu

Yakın gelecek ile uzak gelecek arasında seyahate çıkartıyor

Call of Duty: Modern Warfare 2 üst üste 10 yıl boyunca en çok satan konsol oyunu olma yolunda ilk durak olmuştu. Call of Duty Modern Warfare 2 için direkt bir devam oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3 sonrasında ise çıkmış olan her Call of Duty oyunu, tüm seriyi uzak gelecek ile yakın geleceğe doğru seyahate çıkarmıştı. 2016 senesinde Call ofDuty: Infinite Warfare oyunu, ciddi anlamda eleştirilere maruz kalmış bir oyundu. Ancak şirket geliştirdiği oyunla başarının devamını sağladı. Sondan bir önceki oyun olan Call of Duty: WWII ile isminden de anlayacağınız gibi 2. Dünya Savaşı yıllarına oyuncuları götürmüş, Call of Duty: Black Ops 4 ile tekrardan oyun severleri yakın geleceğe doğru taşımıştır. Satış konusunda yakaladığı başarı oldukça büyük olan Call of Duty: Black Ops 4, 10 yıllık zincire bir halka daha ekleyeceğinden hiç şüphemiz olmadığını belirtelim. En önemlisi de son dönemde bi hayli popüler olan Battle Royale modu, Blackout bu yolda ciddi anlamda vanatj olacak gibi görünüyor.

"Gerçekten inanılmaz anlar sergilemesiyle onore edilmiştik."

Her gün düzenli olarak sayfasında paylaşım yapan Activision, seri hakkında şu cümleleri kurdu; “Her sene Call of Duty beraberinde unutulmaz anlar, eğlenceli yeni münasebetler ve arkadaşlarınızla buluşabileceğiniz bir mekan getirdi. Geride kalan 10 yıl boyunca topluluğun bir araya gelerek, gerçekten inanılmaz anlar sergilemesiyle onore edilmiştik. İnsanı hayrete düşüre beceriler, çılgınca klipler veya birkaç eğlenceli  deneyimler fark etmeksizin en tutkulu topluluğa hizmet etmekten onur duyuyoruz."


Call of Duty Mobile incelemesi!Call of Duty Mobile incelemesi!
Yeni Call of Duty Oyunu Sesini Duyurdu!Yeni Call of Duty Oyunu Sesini Duyurdu!

PAYLAŞ