Call of Duty, PS 5 çıkış tarihini yanlışlıkla açıkladı - Haberler - indir.com

Call of Duty, PS 5 çıkış tarihini yanlışlıkla açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-05 15:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

2013 yılında Sony'nin oyun dünyasına sunduğu konsolu PS 4, Playstation tarihinin en çok satan oyun konsollarından birisi olmayı başardı. Çıkışının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala birçok oyuncunun tercihi olan PS 4, oyuncularına üst düzey performans sağlıyor. 2016 yılında PS 4 ailesinin üyesi olarak PS 4 Pro ve PS 4 Slim de piyasaya sürülmüş ve PS 4 ailesi genişletilmişti. Fakat yine de oyuncular artık Sony'den PS 5'e dair bir adım atmasını beklemeye başladı. Bu anlamda bugüne kadar Sony cephesinden yapılan açıklamalarda konsolun çıkış tarihine çok olduğu söylense de Call of Duty tarafından yanlışlıkla paylaşılan tarih o kadar uzak olmadığını gösterdi.

PS5, 2019 yılında piyasaya çıkabilir

Sony cephesinden gelen bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, PS 5'in çıkış tarihine en az 3 yıl olduğu kabul edilmeye başlanmıştı. Fakat Call of Duty'nin PS 5 çıkış tarihini vermesi üzerine kafalar karıştı. Call of Duty bilindiği üzere 10 yıldan beri her yıl bir oyun çıkarıyor. Artık oyunun duyurusu yapılmadan yeni bir oyunun geleceği biliniyor ve bekleniyor. Call of Duty gelecek planlarıyla ilgili yayınlandığı iş ilanlarında, PS 5'in çıkış tarihini de vermiş oldu.

Call of Duty bu yıl çıkacak olan oyununu duyurdu ve 2019 yılında çıkacak olan oyun için de iş ilanı açtı. İş ilanında yer alan 'Henüz ismini açıklamadığımız yeni nesil platformlar için hazırladığımız oyunumuzda bizimle çalışın.' ibaresi, akıllara direkt olarak PS 5'i getirdi. Çünkü olaya Xbox tarafından bakıldığında, Microsoft E3 2018 kapsamında yeni nesil oyun konsolunun kod adını Xbox Scarlet olarak açıklamıştı. Fakat Sony bu anlamda sessizliğini korudu. Bu nedenle Call of Duty'nin iş ilanındaki ismi açıklamayan oyun konsolunun, AMD'nin Navi mimarisini kullanan PS5 olma ihtimali güçlendi.





PAYLAŞ