Call of Duty Mobile'dan PUBG Mobile’a ilk gol - Haberler - indir.com

Call of Duty Mobile'dan PUBG Mobile’a ilk gol

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-29 13:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyunculara sunulduğu günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına alan ve bu başarısı ile dünyanın en popüler mobil oyunu olarak anılan PUBG Mobile, kısa süre önce güçlü bir rakip kazandı. Bilgisayar platformundan mobil platforma geçiş yapan Call of Duty Mobile ile PUBG Mobile oyunun rekabeti yakın zaman önce başlamıştı. Her iki oyunun karşı karşıya gelmesinden bugüne kadar geçen süre zarfında iki oyunun rekabeti değerlendirildi. Söz konusu bu her iki oyunun rekabetinde öne çıkan isim ise Call of Duty Mobile oldu. Uzun yıllardır PC platformunun en çok oynanan oyunu olan Call of Duty mobil platforma geçiş yaparak diğer oyunlarının önüne geçmeyi başardı. 

Call of Duty Mobile ve PUBG Mobile rekabet içerisinde

Kısa süre önce PUBG Mobile oyununun karşısında yer alan Call of Duty Mobile, her iki oyun arasında ciddi bir rekabet başladı. Bu ayın ilk günlerinde dünya pazarına sunulan Call of Duty Mobile, elde edilen verilere göre ilk sunulduğu haftasında 100 milyondan fazla indirme sayısı elde etti. Buna karşılık olarak ise PUBG Mobile oyunu piyasaya sunulduğu günden itibaren  ilk haftasında  26.3 milyon indirmeyle karşımıza çıkmıştı. Bir diğer Battle Royale oyunu olan ise Fortnite ise 22.5 milyon oyundu ile karşımıza çıkmıştı. Konu ile ilgili elde edilen bu verilere göre, Call of Duty Mobile oyunu diğer oyunlara göre yaklaşık 4 kat daha fazla indirilmiş olduğunu görüyoruz.

Yaptığı araştırmalar ile gündemde olan Sensor Tower adlı araştırma şirketinin yöneticisi Randy Nelson, ilk haftalık performansına göre Call of Duty Mobile oyununun başlangıcına imza attığını dile getirdi. Call of Duty Mobile oyunundan sonra ikinci olan oyun ise Pubg Mobile oldu. Sıralamanın üçüncüsü ise Minecraft oluyor. Dördüncü ve beşinci oyunlar ise sırasıyla Clash Of Clans ve Clash Royale. 100 oyuncu ile oynanan oyunlarda oyuncular, arkadaş grupları ile ya da oyuna dahil olan diğer oyuncular ile yakım olarak performans sergileyebiliyorlar. İlk indirilme sayıları sayesinde elde ettiği başarı ile Call of Duty Mobile,  PUBG Mobile oyununa ilk golü atmış oldu. Bundan sonraki süreç içerisinde iki iki oyun arasındaki rekabetin nasıl ilerleyeceği ise merak konudur. 

 





PAYLAŞ