Call of Duty: Mobile vs PUBG Mobile arasındaki farklar neler? - Haberler - indir.com

Call of Duty: Mobile vs PUBG Mobile arasındaki farklar neler?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 21:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mobil oyunlara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Kullanıcılardan gelen bu yoğun ilginin karşısında oyun yapımcıları arasında da rekabet oldukça artmış durumda. Popüler online oyunların mobil versiyonlarından, sadece telefonlar için geliştirilen oyunlara kadar birçok yeni oyun oyunserverlerle buluşmaya hız kesmeden devam ediyor. Mobil oyun pazarına en son dahil olan oyunlardan biri de, online oyunuyla senelerdir oyuncuların yoğun ilgisini gören Call of Duty var. PUGB ve Fortine gibi popüler oyunların olduğu mobil pazarında ciddi bir rekabete giren Call of Duty Mobile, Batte Royale oyunseverleri için yeni bir devrinde başlangıcı olacak. Peki PUGB Mobile ve Call of Duty Mobile arasındaki faklar ne?

Bildiğiniz üzere Call of Duty Mobile dün itibariyle uygulama mağazalarından indirmeye sunuldu. Andorid ve iOS’ta eş zamanlı olarak kullanıcılara açılan oyun, App Store mağazasında kısa bir süre içerisinde 4.7 puan aldı. Mobil oyun sektörüne iddialı bir giriş yapan Call of Duty sunduğu özelliklerle oyunculara daha çok imkan tanıyor. Ancak oyunun kısa sürede elde ettiği bu başarının PUGB Mobile’ı köşeye sıkıştıracağını da söylemek yanlış olmaz.

Call of Duty Mobile Ön Kayıt Süreci Başladı!Call of Duty Mobile Ön Kayıt Süreci Başladı!

Call of Duty ve PUGB Mobile karşılaştırması

Call of Duty Mobile ve PUGB Mobile’ı karşılaştırabilmek için öncelikle oyun türlerini ele almak gerekli. Her iki oyunda Battle Royale oyunu olarak geçse de, PUGB Mobile daha çok stratejik planlamaya dayalı bir oyunken, Call of Duty Mobile, yüksek tempoya sahip olan FPS oyunu.

 Call of Duty Modern Warfare hikaye modu fragmanı yayınlandı

Call of Duty Mobile, oyun içerisinde oyuncular belirlenen öldürme sayılarına ulaştığında “Saldırı helikopteri” ya da “Hava füzesi” gibi özel ekipman destekleri sağlayabiliyor. Ancak PUGB Mobile’da henüz böyle bir destek yok.

PUGB Mobile’de ise oyuncuların karşısına çıkan en keyifli modlardan biri, oyun içerisindeki zombi modu. Geçtiğimiz dönemlerde The Walking Dead’le anlaşark etkinlik kapmasında oyuncuların dizideki sevilen karakterlerle oynamalarına da izin verecek. Cal of Duty Mobile’da oyun içerisinde oyuncularına değişik etkinlikler sunsa da, oyun şirketinin yakın zamanda bu tip bir anlaşma yapacağına dair herhangi bir bilgi yok. Bunun yanı sıra Call of Duty bilgisayar ve konsol sürümlerine dahil edilen zombi modu henüz mobil versiyona gelmiş değil.

PUGB Mobile'dan heyecanlandıran iş birliği. The Walking Dead Karakterleri PUGB Mobile'a Geliyor!

PUGB Mobile oyuncularına “Klasik”, “Arcade”, ve “Evo Ground” olarak üç farklı oyun modu sunuyor. Call of Duty’de ise bu seçenek daha fazla, mobil oyun pazarına yeni giriş yapan Call of Duty!de “Frontline”, “Team Deatmatch”, “Search and Destroy”, “Domination”, “Hardpoint”, “Free-for-all” olmak üzere 6 farklı oyun modu bulunuyor.

Ancak Call of Duty oyun modunda önce çıkarken, PUGB Mobile’da harita kısmında öne çıkıyor. PUGB Mobile’da 12 harita bulunurken, Call of Duty’de 5 harita bulunuyor.

Ancak Call of Duty, harita modundaki eksiğini grafik tarafında kapatıyor. İki oyun karşılaştırıldığında Call of Duty’nin grafik konusunda daha başarılı olduğunu ve daha gerçekçi hissettirdiğini söyleyebiliriz.

Son olarak her iki oyununda 100 oyunculu moda sahip olduğunu ancak PUGB Mobile’ın bir artısının oyunculara üçüncü şahıs oynama şeklini sunması olduğunu belirtelim.


Teknoloji devi Tencent büyük hamleler yapmaya devam ediyorTeknoloji devi Tencent büyük hamleler yapmaya devam ediyor
Call of Duty Mobile Hakkında Yeni Detaylar Ortaya ÇıktıCall of Duty Mobile Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

PAYLAŞ