Call of Duty: Mobile 500 milyon indirme barajını aştı - Haberler - indir.com

Call of Duty: Mobile 500 milyon indirme barajını aştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-07 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Call of Duty serisinin mobil versiyonu olarak oyunseverlerin beğenisine sunulan Call of Duty: Mobile, serinin içinde yer alan diğer oyunların yakalamış olduğu başarıya ulaşmasa da kendine büyük bir hayran kitlesi kazandırdı. Activision da oyunun çıkış yaptığı günden bu yana birkaç kez indirildiği dile getirildi. 

Activision tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu bu oyun, çıkış yapmış olduğu Ekim 2019'dan bu yana mobil platformlarda 500 milyon indirilmeyi aştı. Şirkette başkanlık görevini üstlenen Rob Kostich tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda oyunun mobil harcamalarla geliştiricisine 1 milyar dolardan fazla para kazandırdığı dile getirildi. 

Call of Duty: Mobile Battle Royale'e Sniper Challenge geliyorCall of Duty: Mobile Battle Royale'e Sniper Challenge geliyor

Call of Duty: Mobile ikiye katlandı

Söz konusu bu heyecan verici oyunun 250 milyon indirme rakamını aşması ve 500 milyon dolarlık gelire sahip olması bir yıl boyunca devam ederken, Acrivision tarafından aktarılan son verilerdeki rakam ise yalnızca altı aylık bir birilim sonucunda hazırlandı. Kostich aynı zamanda oyuna eklenen Tokyo Escape genişlemesinin şu ana kadarki en büyük kazanç elde eden genişleme olduğundan söz edildi. Call of Duty: Mobile ve Call of Duty: Warzone geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde aktif kullanıcı sayılarını üç katına çıkardı ve toplam olarak 150 milyonu geçmeyi başardı. Bu oyuncular, sezon içerisinde para harcayarak bu iki oyunu da daha ileri seviyelere çıkarıyor. 

2003 yılındaki ilk oyunundan bu yana 19 farklı oyunlar oyuncuların karşısına çıkan Call of Duty serisi, bugüne kadar birçok stüdyoda görev aldı. Seri zamana ayak uydurarak başarısını mobil platformlarda da gösterdi. Hatta CallofDuty:Mobile‘ın geliştiricisi Çinli TiMi Games, 2020’de tam 10 milyar dolarlık bir kazanç sağladı. Bir diğer yandan ise sıradaki Call of Duty oyununun geliştiricisi olan Sledgehammer Games, Foster City, California, Melbourne ofislerine yardımcı olması adına Toronto, Kanada'da bir ek stüdyo açtığının bilgisi verildi. 

 


Call of Duty: Mobile'de üçüncü sezon heyecan başladıCall of Duty: Mobile'de üçüncü sezon heyecan başladı
Call of Duty: Mobile 3. sezon güncellemesiyle gelen yeniliklerCall of Duty: Mobile 3. sezon güncellemesiyle gelen yenilikler
Kısa süreliğine Call of Duty: Mobile oyun modu geri geliyorKısa süreliğine Call of Duty: Mobile oyun modu geri geliyor

PAYLAŞ