Çalınan Apple ID'ler Hırsızlığa Sebep Oluyor - Haberler - indir.com

Çalınan Apple ID'ler Hırsızlığa Sebep Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 13:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çin’de yaşayan kullanıcılar tarafından son dönemde mobil ödeme tarafında yaşadıkları yetkisiz işlemler olduğu sorunlarını bildirmeye başladılar. Çin bölgesinde aktif olarak hizmette bulunan iki büyük mobil ödeme sistemi yer alıyor. Bunlardan ilk popüler olanı Aliexpress üzerinden Türkiye kullanıcılarının da gerçekleştirebileceği AliPay olurken diğer ise ülkemizde yer almayan WeChat Pay sistemleri olarak biliniyorlar. Ancak bu iki şirket tarafından son dönemlerde yetkisiz işlem adı altında Apple App Store harcamaları gerçekleştiği açıklamaları yaptılar. Bazı kullanıcılar ise bu izinsiz ve hileli işlemlerden ötürü 300 dolar civarında bir kayıp yaşamış durumda.

Apple Mobil Ödeme Problemi

Mobil ödeme şirketlerinin bu açıklama ve şikayetler sonrasında yapılan incelemeler doğrultusunda sorunun şirketler değil çalınan Apple ID’ler yüzünden olduğu ifade ediliyor. Şirket tarafından henüz araştırma ve incelemeler sürerken, AliPay kullanan kullanıcılara önlem ve tavsiye olarak parola istemeden yapılacak alışveriş limitlerini en az seviyeye indirmelerini söylemiş durumda. Hem WeChat hemde AliPay yaşanan bu sorunları onaylarken, ne kadar kitle bir kullanıcının bu sorunu yaşadığı henüz belli olmuş değil.

Mobil ödeme yöntemlerine Apple ID’lerini tanımlayan kullanıcılar sorun yaşayan kitle olarak gözüküyor. Ancak Apple’ın güvenlik noktasında ne kadar titiz ve sıkı çalıştığı biliniyor. Ancak sorunun sadece Apple ID’lerine ödeme yöntemi ekleyen kullanıcılar tarafından yaşandığı gözükürken, sorunun Apple tarafından kaynaklandığı ortaya çıkmış oluyor. Ancak yüksek güvenliğe sahip Apple ID’lerin nasıl veya kim tarafından çalındığı ise henüz belli olmuş değil. Bakalım Apple cephesinden bu konu ile alakalı bir açıklama gelecek mi göreceğiz. Sorunun şuan için Çin’de yaşayan bir kısım kullanıcı tarafından ortaya çıktığı ve ne kadar bir süre devam edeceği ise henüz bilinmiyor. Ödeme yöntemleriniz ve Apple ID gibi bilgilerinize çeşitli güvenlik seçenekleri eklemeyi ihmal etmeyiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ