ByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyor - Haberler - indir.com

ByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 18:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Sosyal medya platformu olan TikTok'un ABD'deki operasyonlarının satın alınması konusunda yeni bir gelişme meydana geldi. Wall Street Journal, ByteDance yönetiminin TikTok'u satmak dışında her türlü çözüm yöntemi için Trump yönetimi ile görüştüğünü yazdı. CNBC cephesinden de benzer açıklamalar yapıldı.

TikTok'un ABD'ye satılamaması için her şey yapılıyor

ABD'nin Çinli şirketlere açmış olduğu ikinci savaşın kurbanı, son yıllarda popülerliğini zirveye çıkaran TikTok oldu. Donald Trump'ın almış olduğu karar sonrasında TikTok'a, ya ABD merkezli bir şirkete satılması gerektiği ya da ABD sınırları içinde kullanılamayacağı söylendi. Gelen son haberler ise, TikTok'un satış dışında çözüm arayışı içine girdiği gözler önüne seriliyor.

Spotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulunduSpotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulundu

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre ByteDance, TikTok'un ABD operasyonlarını ABD'li bir şirkete satmak yerine, farklı bir çözüm arayışı üzerinde çalışma yürütüyor. Ayrıca ByteDance yetkililerinin, söz konusu yasağı engellemek adına Donald Trump'la görüşmeye çalıştığı ifade ediliyor. Takvimler 12 Kasım'a yaklaştıkça ByteDance'ın etekleri biraz daha tutuşacak gibi görünüyor.

Donald Trump'ın Ağustos ayı içerisinde dile getirmeye başladığı mesele kolay kolay çözüme kavuşturulacak gibi değil. Çünkü Trump yönetimi 12 Kasım tarihine kadar TikTok'un ABD operasyonlarının, ABD'li bir şirket tarafından satın alınması talimatını verdi. Bu arada Çin hükumeti de bunun tam tersi bir tutum içerisinde. Yani Çin hükumeti, Çinli şirketlerin ABD'ye satılmasını zorlaştırıp, bu tür durumlara engel olmaya çalışıyor.

Wall Street Journal'da yer alan iddialara göre ByteDance yönetimi, TikTok'un ABD uygulamalarını satmak yerine, platformu yeniden yapılandırmak istiyor. Hatta şirket, bunu yaparken TikTok'un azınlık miktardaki hissesini ABD'li bir şirkete devretmeye de hazır. ByteDance, TikTok'a azınlık oranda sahip olacak ABD'li şirketin, kullanıcı verilerini koruyabileceğini düşünüyor.

CNBC yapılan açıklama göre ise ABD hükumeti, böylesi bir duruma da karşı değil. Üstelik hükumet ile ByteDance, bütün çözümleri de masaya yatırmış durumda. 

Bu arada TikTok meselesi için Çin hükumeti de devreye girmiş görünüyor. Hatta ortaya çıkan iddialar göre Çin yönetimi, ABD'ye yönelik olarak bazı yeni ihracak kuralları getirerek, TikTok'un satışına mani olmaya çalışacakmış. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ